23 / 04 / 2024

Kandıra'da TOKİ ile yeni hayat başlayacak!

Kandıra'da TOKİ ile yeni hayat başlayacak!

Kandıra Belediye Meclisi’nin aralık ayı oturumunda konuşan Belediye Başkanı Ünal Köken, eski hindi çiftliğinin olduğu bölgede yapılacak olan TOKİ konutlarıyla bölgede yeni bir yaşamın başlayacağını söyledi



Kandıra Belediye Meclisi’nin aralık ayı oturumu 6 gündem maddesiyle toplandı. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in meclis başkanlığını yürüttüğü toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce CHP’li meclis üyesi Recep Şenol bir öneride bulundu. Geçtiğimiz ay meclis toplantısında görüşülüp onaylanan spor kulüplerine yapılan destek paylarının daha adil olması gerektiğini söyleyen Şenol, özellikle Yeni Kandıraspor Voleybol Takımı’nın daha fazla il dışına çıktığını bu nedenle servis sıkıntısı yaşadıklarından bahsetti. Başkan Köken de 2015 yılı için kararın alındığını ve yapacak bir şey olmadığını söyleyerek, 2016 yılında bu konuda düzenlemeler yapacaklarını belirtti.  

 

TOKİ’YE BEDELSİZ HİSSE DEVREDİLDİ

Ardından gündem maddelerine geçildi. Birinci gündem maddesinde plan ve bütçe komisyonunun mülkiyeti Kandıra Belediyesi'ne ait olan 217 ada 251 parselde bulunan 710,97 metrekare hissenin TOKİ'ye devredilmesi görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Köken, “TOKİ'nin yapacağı konutlar arasında 300’e yakın 2+1 ve 3+1 evler yapılacak. Daha sonrasında emeklilere özel uyfun fiyatlı konut çalışması başlatılacak. İnşallah o bölgede 500-600 dairelik bir yapılaşma ile bir hayat başlayacak" dedi. CHP’li meclis üyesi Recep Şenol hisselerin bedelsiz devredilmesine tepki gösterdi ancak Başkan Köken mevzuatın bu şekilde olduğunu belediyelerin TOKİ'ye devrettiği hisselerin ücretsiz devredildiğini söyledi. İlgili madde oy birliği ile kabul edildi.

 

KOMİSYONA HAVALE

İkinci gündem maddesinde Kandıra Belediyesi’nin hissedar olduğu veya hüküm ve tasarrufunun bulunduğu taşınmazlarla ilgili satışına veya kiralanmasına yönelik sunulan dilekçelerin değerlendirilmesi görüşüldü. Madde oy birliğiyle plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Üçüncü gündem maddesinde Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü'nün Akçaova Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında kalan ulaşım yolunun kiralanması görüşüldü. Madde oy birliğiyle plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Dördüncü gündem maddesinde Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü’nün ilçemiz sınırları içinde bulunan cadde, sokak, park ve benzeri yerlere isim verilmesi veya isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili dilekçeler hakkındaki yazısı görüşüldü. İlgili madde Türlü İşler Komisyonu’na havale edildi. 

 

BİLİRKİŞİYİ MUHTARLAR SEÇTİ

Beşinci gündem maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün Akçakese, Kocakaymaz, Erikli, Ferizli ve Süllü mahallelerinde yapılacak orman kadastro çalışmaları için bilirkişi seçilmesi görüşüldü. Muhtarların önerileri ile belirlenen isimlerin bilirkişi seçilmesi oy birliği ile kabul edildi. Altıncı gündem maddesinde Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün hizmet alımı ihaleleri 3 yıl süreyle yapılması görüşüldü. İlgili madde birimden geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi.

 

MECLİSE ARA VERİLDİ

Emlak ve istimlak Müdürlüğü'nün meclise ek önerge sunduğu Kandıra Kaymakamlığı İlçe Mal Müdürlüğü’nün talebi üzerine gayrimenkul satış komisyonlarında görev alacak Belediye Meclis üyesinin belirlenmesi görüşüldü. Geçtiğimiz yıl görev alan AK Partili belediye meclis üyesi Hamza Biçer'in yeniden görevlendirilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Aralık ayı oturumuna komisyonlara aktarılan maddelerin karara bağlanması için 14 Aralık Pazartesi günü saat 16.00’da yeniden toplanmak üzere ara verildi. 


Manşet Kocaeli 


Geri Dön