29 / 03 / 2024

Kanuni Bulvarı’nda inşaat çalışmaları devam ediyor!

Kanuni Bulvarı’nda inşaat çalışmaları devam ediyor!

Trabzon’u bir Trabzon daha yapacak 24 km uzunluğundaki Kanuni Bulvarı’nda çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Dev bulvarda çalışmalar tam gaz devam ederken, 2015 yılı sonuna kadar yolda önemli mesafeler alınması hedefleniyor.




Trabzon’u bir Trabzon daha yapacak 24 km uzunluğundaki Kanuni Bulvarı’nda çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. 8’i hemzemin, 15’i köprülü olmak üzere toplamda 22 kavşağın yanı sıra 47 köprü ve 1 viyadüğün yer aldığı dev projede 8’i çift, biri tek tüp olmak üzere 9 adet tünel bulunuyor. Trabzon’u adeta inci gerdanlık gibi kuşaklayacak ve Yıldızlı mevkiinden başlayıp Trabzon-Maçka Yolu Gözalan mevkiinde son bulacak dev bulvarında çalışmalar tam gaz devam ederken, 2015 yılı sonuna kadar yolda önemli mesafeler alınması hedefleniyor.


Bulvarda üzerinde bulunan ve toplam uzunlukları yaklaşık 10 km olan ve delme çalışmaları hızla devam eden Akyazı, Beşirli, Akyazı Kanuni Bağlantı tüneli, Boztepe tüneli ve Bahçecik tünellerinde yaklaşık 4 km kazı yapıldı.  Bunun yanı sıra proje bünyesinde henüz başlanılmayan; 0,4 Km (çift tüp) uzunluğunda Çukurçayır 1 Tüneli, 0,3 Km (çift tüp) uzunluğunda Çukurçayır 2 Tüneli, 0,5Km (çift tüp) uzunluğunda Gölçayır 1 Tüneli , 0,75 Km (çift tüp) uzunluğunda Gölçayır 2 Tüneli yer almaktadır.


Yıldızlı ve Beşirli bölgesinde yer alan sahil bağlantı yolları ile Kanuni Bulvarı yolu arasında tahkimat ve köprü çalışmaları ise süratlı bir şekilde devam ediyor.

Trabzon’u geleceğe taşıyacak üç gidiş, üç geliş trafik şeridine sahip olan projede 5 metre genişliğinde sağlı, sollu yaya kaldırımı bulunuyor.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Karayolları ile birlikte yürüttükleri dev Kanuni Bulvarı’nda çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiğini söyledi. Trabzon’un geleceği için son derece önemli olan yüksek projeli bütçenin şehir içi trafiğini rahatlatacak bazı kısımlarını gelecek yılın sonuna kadar hizmete almayı planladıklarını kaydetti.


Yapımı devam eden Kanuni Bulvarı’nın şehre çok büyük bir mesafe aldıracağını kaydedene Başkan Gümrükçüoğlu, “ Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde büyük tensip ve gayretleri ile başlayan bu dev yola katkılarından ötürü Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na,  dönemin Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’a, şimdiki Ulaştırma Bakanımız Sayın Lütfü Elvan’a, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Cahit Turan’a, öncekiler ve şimdiki Karayolları bölge müdürlerimiz ve tüm teknik çalışma arkadaşlarına, bu konuda ısrarlı ve planlı çalışmaları takip eden eski Bayındırlık Bakanımız Faruk Nafiz Özak’a, sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızı yapmış olan Sayın Erdoğan Bayraktar’a ve bütün milletvekillerimize Trabzon halkı adına şükranlarımızı ifade ediyorum” diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön