19 / 03 / 2024

Kapadokya'da dört mevsim turizm yaşanıyor!

Kapadokya'da dört mevsim turizm yaşanıyor!

Dünyanın en ilginç yer oluşumlarından peri bacalarına sahip Kapadokya, özellikle son yıllarda da artan turizm potansiyeli ile birçok dünya ülkesinden insanların çekim alanı haline geliyor.



Başkentlilerin de tatillerinde tercih ettiği Kapadokya'yı sadece geçen yıl 2.5 milyonu aşkın tatilci ve turistin ziyaret ettiği bölgenin tarihi de oldukça köklü bir geçmişe sahip. 


M.Ö. 8 bin yıl öncesinde Neolotik Dönem'e kadar uzanan tarihinde Frig, Asur Ticaret Kolonileri, Hitit, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi 8 farklı medeniyete ve 20 ye yakın krallık benzeri toplum yapısına ev sahipliği yapan Kapadokya, doğal görünümlü peribacaları ile her mevsim binlerce ziyaretçiyi etkiliyor. 


Toplam 33 höyüğün bulunduğu bölgede, Roma baskısından kaçarak Anadolu'ya kadar gelen ilk Hıristiyanların ana mekanlarından olan 200'e yakın yeraltı yerleşim mekanı ile 450 ye yakın kilise, manastır, şapel yer alıyor. 4 mevsimde gelen ziyaretçileri ağırlayan bölgede, her mevsimin kendine özgü özellikleri, peribacalarına ayrı bir kimlik kazandırıyor. Turizmde, 1980'li yılların ikinci yarısından sonra önemli bir çıkış yakalayan bölge, dört mevsim ayrı güzellikte ihtişamlı görüntüsünü koruyor. 


Milliyet Ankara


Geri Dön