28 / 03 / 2024

Kapadokya'daki mağara evler turistlerin gözdesi!

Kapadokya'daki mağara evler turistlerin gözdesi!

Kapadokya bölgesinde turistlerin ilk çağların doğallığını yaşatarak kültürel yöndeki ziyaretlerini yapmalarını sağlamak amacıyla birbiri ardına yapılan butik otel tarzındaki mağara evler, ilgi görüyor..



TÜRKİYE’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde turistlerin ilk çağların doğallığını yaşatarak kültürel yöndeki ziyaretlerini yapmalarını sağlamak amacıyla birbiri ardına yapılan butik otel tarzındaki mağara evler, bölgedeki turizm kalite standartlarının artmasında önemli bir görev üstlendiği belirtildi.


Kapadokya bölgesinde ilk etapta Göreme ve Ürgüp ilçelerinde başlayan ve daha sonra da Avanos, Uçhisar, Ortahisar, Mustafapaşa, İbrahimpaşa, Çavuşin ve Ayvalı gibi merkezlerde de butik otel düzeyinde 1990’lı yıllarda yaygınlaşan yumuşak tüf kayalara oyulu mağara evler,yerli ve yabancı turistlere verilen nitelikli hizmet ve daha da uzman hale gelmiş turizm çalışanı ile bölge turizminin de Avrupa standartlarını da aşan bir düzeye getirdi. Bölgedeki turistik konaklama tesislerinde konaklama ücreti 25-50 Euro arasında değişirken, mağara evlerde konaklamanın sadece bir gece konaklama bedeli 1500 Euro düzeyine kadar çıkabiliyor. İlk çağın mistik tüm değerlerini oldukça rahat bir şekilde turistlerin bulabileceği mağara evlerde her türlü konfor düşünülmüş. İnternet sisteminden yararlanmaktan, jakuziye kadar her türlü konforun en ince bir şekilde dizayn edildiği mağara evlerde genellikle organik tarım ile elde edilmiş tüm tarımsal ürünleri bulabilmek de mümkün. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, Kapadokya bölgesinde turistler tarafından mağara evler olarak da nitelendirilen bu tip butik otellerde turizmin daha da kaliteli hale geldiğini söyledi.


Turizmde artan kalite ile birlikte doğallığında yapılan turizmin tüm değerlerinin konaklama ünitelerinde olması gerçeğinin mağara ev tipi butik otellerin ortaya çıkışında önemli etken olduğunu dile getiren Durmaz, mağara evlerinde konaklamayı tercih edenler arasında Türkiye’nin yanı sıra çeşitli Avrupa ülkeleri ile Uzakdoğu ülkelerinin, sinema, müzik, siyaset, sanat, spor, magazin ve edebiyat dünyasının ünlü isimlerinin yanı sıra bürokrasinin önde gelen isimlerinin de yer aldığını kaydetti.


Kapadokya Gazetesi


Geri Dön