24 / 04 / 2024

Kapalıçarşı, Başak Alaturka Kiremit'le yenileniyor!

Kapalıçarşı, Başak Alaturka Kiremit'le yenileniyor!

Dünya'nın en büyük kapalı pazarı olan Kapalıçarşı, Başak Grubu'nun lokomotif şirketi Başak Alaturka Kiremit ile yenileniyor. Başak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Füruz Karık, "555 yıllık tarihi çarşının restorasyonu 1.2 milyon adet kiremit ile gerçekleşecek" dedi.



Üretimini yaptıkları alaturka kiremitlerin genelde restorasyon projelerinde kullanıldığını dile getiren Başak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Füruz Karık, "Bu nedenle 555 yıllık tarihi olan Kapalıçarşı'da gerçekleşen dünyanın en büyük restorasyon çalışmasında da bizim kiremitler tercih edildi. Bu tarihi eserin çatısı 1.2 milyon adet Başak Kiremit ile kaplanacak. Yılda 92 milyon kişinin ziyaret ettiği Kapalıçarşı'nın yenilenme projesinin 10 yıl sürmesini bekliyoruz. Restorasyonda 200 milyon TL harcama yapılacak ve 2017 yılının sonunda tamamlanacak. Bizim ürünlerimizin bu binada kullanılmasından gurur duyuyoruz" diye konuştu. 


'Büyük grup haline geldik' 


Kil kiremit pazarının yüzde 10'una Başak Çatı ve Cephe Sistemleri'nin sahip olduğunu belirten Füruz Karık, şirketi ve pazardaki yeriyle ilgili şu bilgileri verdi: "1969 yılında kiremit-tuğla üretimiyle faaliyetine başlayan firmamız, bugün yoluna Başak Grubu olarak devam ediyor. İnşaat sektörüne birçok alanda hizmet veriyoruz ve inovatif yönetim anlayışımızla öne çıkıyoruz. Kiremit üretiminin yanı sıra grubumuzda inşaat sektörüne yönelik çalışan Başak Konut, beton ve yapı malzemeleri alanında Has Hazır Beton, güneş enerjisi sektöründe BŞK Enerji, taş ocağı hizmeti veren Agregasan ile mimarı projeler üreten BŞK Mimarlık şirketleri bulunuyor." 




Posta


Geri Dön