28 / 03 / 2024

Kaparo mu kapora mı?

Kaparo mu kapora mı?

Kaparo mu kapora mı? Emlakçıya yapılacak satış öncesinde teminat amaçlı ödenen meblağ hem kaparo hem de kapora olarak ifade ediliyor. Doğru telaffuz haberimizde yer alıyor...



Kaparo mu kapora mı?

Bir gayrimenkul satışı için, asıl sözleşmenin hazırlanmasından önce, alıcıların teminat için emlakçılara ödediği pey akçe, kapora olarak ifade ediliyor. Söz konusu paranın ödenmesi ile, emlakçı ile alıcı arasındaki işin ciddiyeti belli oluyor.


Söz konusu ödenen paranın telaffuzunda kişiden kişiye farklılıklar yaşanabiliyor. Örneğin kapora, kaparo gibi.. Peki doğru kullanım hangisidir, kaparo mu kapora mı diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kapora mı kaparo mu..

Türk Dil Kurumu'nun yazım klavuzundan kapora ile ilgili hususu araştırdığımız zaman, kelimenin doğru yazılışının "Kapora" olduğunu görüyoruz. Telaffuz edilen bir diğer kelime olan "Kaparo" ise Türk Dil Kurumu kapsamında yer almıyor.


Buna göre, "Kapora nasıl yazılır?", "Kapora nasıl okunur?" gibi soruların yanıtına gelecek olursak, "Kapora" yazıldığı gibi okunuyor. Kaparo olarak ifade edilmesi, kişilerin telaffunuzundan kaynaklanıyor.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön