20 / 04 / 2024

Kapı sektörü Afrika ve Asya'ya açılıyor!

Kapı sektörü Afrika ve Asya'ya açılıyor!

Artan yeni konut, ofis, AVM gibi proje inşaatları ve kentsel dönüşümle birlikte yenilenen projeler, kapı sektörünü hareketlendiriyor..



İnşaat sektörünün son yıllarda yakaladığı ivme kapı sektörünü de hareketlendiriyor. Artan yeni konut, ofis, AVM gibi proje inşaatları ve kentsel dönüşümle birlikte yenilenen projeler, 17 milyon konutun büyük bir kısmının 10 yaş üzerinde olması nedeniyle yenilenme ve tadilat ihtiyacı gibi faktörler kapı arzlarında artış yaşanmasını sağladı. 


 "TÜKETİCİ ARTIK ALDIĞI ÜRÜNDE TASARIMA DA ÖNCELİK VERİYOR" 

Tüketicilere daha modern ve daha iyi ürünler sunarak rekabet eden müteahhitler, yeni yapılan konutlardaki ürünlerde farklılaşmaya çalışıyorlar. Bu farklılaşma çabası da müteahhitleri sektörde öncü olan markalara yönlendiriyor. Eskisine göre daha yenilikçi tarzda modeller üretiliyor, etkili pazarlama çalışmaları yürütülüyor ve fiyatlarda da rekabete gidiliyor. Marka çeşitliliği arttıkça insanlar kaliteli, kullanışlı ve uygun fiyatlı ürünlere yöneliyorlar. Ayrıca tüketici artık aldığı üründe tasarıma da öncelik veriyor. 


"SATIŞ SONRASI HİZMET EKSİKLİĞİ, KÖTÜ İMAJ OLUŞTURUYOR" 

Sektörün gelişimine ve dünya ile rekabete engel olan sorunlara çözümler bulunması gerektiğini belirten sektör temsilcileri, sektörün önemli sorununun yüksek fiyat rekabetine kaliteden ve satış sonrası servis hizmetlerinden taviz verilmesi sonrasında oluşan kötü imaj olduğunu vurguladılar. 

Yetkililer, "Kurumsallaşan, ürününe ve markasına yüksek bütçeli Ar-Ge yatırımı yapan firmaların, haksız rekabetin en büyük unsuru olan kayıt dışı ve merpen altı üretim yapanlarla mücadele etmek zorunda kalıyor" dediler. 


çevremizdeki ihraç pazarlarının biraz daha büyümesi, müteahhitlik firmalarının nitelikli projelerinin sürmesi ve inşaat malzemeleri üreticileri giderek daha hızlı büyüyen pazarlara yöneliyor. 

Bu hareketlilikte sektör oyuncuları iç pazardaki devamlılıklarını korurken, ihracatta da Asya ve Afrika pazarlarına nüfuz etmek istiyor. Ekonomik büyüklüğü 5 milyar TL'nin üzerinde olan sektörde, binin üzerinde firma faaliyet gösteriyor. 


Milliyet Ek


Geri Dön