19 / 04 / 2024

Kapıcı iş sözleşmesi her yıl yenilenir mi?

Kapıcı iş sözleşmesi her yıl yenilenir mi?

Kapıcı iş sözleşmesinde kapıcının çalışma saatleri, ne kadar maaş alacağı gibi kapıcının çalışma koşulları yer alıyor. Kapıcı ile imzalanan sözleşmeye iş sözleşmesi deniyor. Peki, kapıcı iş sözleşmesi her yıl yenilenir mi?



Kapıcı iş sözleşmesi her yıl yenilenir mi?

Kapıcı ile imzalanan sözleşme kapıcı iş sözleşmesi olarak tanımlanıyor. Kapıcı iş sözleşmesinde kapıcının çalışma saatleri, ne kadar maaş alacağı gibi kapıcının çalışma koşulları yer alıyor. 


03.03.2004 tarihli 25391 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Konut Kapıcıları Yönetmeliğinde kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri, yıllık ücretli izin hakları ve kapıcı konutlarına ilişkin usul ve esasları yer alıyor. 


Konut Kapıcıları Yönetmeliğinde yer alan hükümlere göre; kapıcı ile yapılan iş sözleşmesinde iş sözleşmesinin türü ve çalışma biçimi ile işveren ve işyeri adı ve adresi, kapıcının kimliği, işe başlama tarihi, yapacağı işler, temel ücreti ve varsa ücret ekleri, ücret ödeme şekli ve zamanı, çalışma süresi ve ara dinlenmesi, varsa özel hükümler, düzenleme tarihi ve tarafların imzası hususlarının bulunması gerekiyor. Peki, kapıcı iş sözleşmesi her yıl yenilenir mi?


Kapıcı iş sözleşmesi her yıl yenilenir mi?

İki tarafın iradesi sözleşmenin belli bir tarihte son bulmasına belirli süreli iş sözleşmesi deniyor. Bu durumda, sözleşmenin bitim süresi geldiğinde işçi bu işyerinde çalışmaya devam etmek istemiyorsa sözleşme kendiliğinden sona eriyor ve işçi, kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanamıyor. 


Belirli iş sözleşmelerinde belirlenen tarihte sözleşmenin süresi doluyor eğer yenilenmez ise sözleşme iptal oluyor. Sözleşmenin devam ettirilmesi isteniyor ise iş sözleşmesinin yenilenmesi gerekiyor. 



Kapıcı hizmet sözleşmesi nedir?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön