26 / 04 / 2024

Kapıcının haftalık izni kaç gün?

Kapıcının haftalık izni kaç gün?

Kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saattir. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabilir. Çalışma saatleri, yaz ve kış saat uygulamaları ve iklim şartları dikkate alınarak düzenlenebilir. Peki, kapıcının haftalık izni kaç gün?



Kapıcının haftalık izni kaç gün?

Apartman görevlisi olan kapıcıların çalışma biçimi ile işveren ve işyeri adı ve adresi, kapıcının kimliği, işe başlama tarihi, yapacağı işler, temel ücreti ve varsa ücret ekleri, ücret ödeme şekli ve zamanı, çalışma süresi ve ara dinlenmesi, varsa özel hükümler iş sözleşmesi kapsamında belirtiliyor.


İş sözleşmesinin, düzenleme tarihi eklenerek kapıcı ve yönetici tarafından imzalanması gerekiyor.


Kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saattir. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabilir. Ayrıca, İş Kanununun 63 üncü maddesindeki süreyi aksatmamak koşuluyla yoğunlaştırılmış çalışma ilişkisi de kurulabilir. 


Çalışma süresi, kapıcının işte geçirdiği zamandır. Kapıcı konutu tahsis edilmiş işyerinde çalışma biçimine göre günlük çalışma süresi en çok dörde bölünebilir. Ara dinlenmesi çalışma süresinden sayılmaz.


Çalışma saatleri, yaz ve kış saat uygulamaları ve iklim şartları dikkate alınarak düzenlenebilir. Peki, kapıcının haftalık izni var mı? Kapıcıların haftalık izni kaç gün?


İş Kanunu ile sözleşme hükümlerine göre hafta tatili veriliyor. Haftada 1 gün izni olan kapıcılar, bu iznini Pazar günü kullanıyor.


Yönetici, kapıcıyı genel tatil ve ulusal bayram günlerinde çalıştırıp, çalıştırmama konusunda serbest oluyor. Kapıcı genel tatil günlerinde çalıştırıldığı takdirde bu günlerin ücreti % 100 zamlı ödeniyor. Kapıcı bu günlerde çalışamazlık edemiyor.



Kapıcı kaç yılda emekli olur?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön