27 / 04 / 2024

Kapıcının kıdem tazminatı hangi şartlarda ödenir?

Kapıcının kıdem tazminatı hangi şartlarda ödenir?

Sözcü Gazetesi yazarı Sezgin Özcan bugün köşesinde kapıcı kıdem tazminatı ödeme şartlarını ve bu konuyla ilgili olarak "Kapıcının kıdem tazminatına katılmak zorunda mıyım?" yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...



Sezgin Özcan'ın Kapıcının kıdem tazminatı ödeme şartları detayları:


Kapıcının kıdem tazminatına katılmak zorunda mıyım?


2.5 yıl önce bir daire aldım ve halen kredi borcu ödüyorum. Bizim binada yaklaşık 10 yıldır kapıcı olarak görev yapan kişi, emekli olmak için işi bırakıyor. Apartman yönetiminden de kıdem tazminatı istiyor. Yönetici her daireden 936 lira talep ediyor. Bu parayı ödemek zorunda mıyım? Z.A.


1475 sayılı eski İş Ka-nunu’nun halen yürürlükte olan 14. maddesine göre, işyerinin devri veya herhangi bir suretle el değiştirmesi halinde işlemiş kıdem tazminatından her iki işveren sorumlu. Ancak işyerini devreden işverenin sorumluluğu işçiyi çalıştırdığı süre ve devir esnasında işçinin aldığı ücret seviyesi ile sınırlı. Satın aldığınız dairenin bulunduğu apartmanın işyeri, sizin de kat maliki olarak işveren durumunda olduğunuz düşünülürse, kapıcının kıdem tazminatından daireyi satanla birlikte siz de sorumlusunuz. Ancak daireyi satın aldığınız tarihe kadar olan döneme ilişkin tutarı dairenin eski sahibine rücu edebilirsiniz.



Sözcü





Geri Dön