27 / 04 / 2024

Kapıcının kıdem tazminatını kiracı mı öder?

Kapıcının kıdem tazminatını kiracı mı öder?

Kapıcının Kıdem Tazminatı şartlarını yerine getirmesi durumunda 1475 sayılı Kanunun 14. maddesine göre kapıcıya Kıdem Tazminatı ödeniyor. Peki, kapıcının kıdem tazminatını kim öder? Kapıcının kıdem tazminatını kiracı mı öder?



Kapıcının kıdem tazminatını kiracı mı öder?

Kapıcı, anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı ve benzeri hizmetleri gören kişiye deniyor.


Konut kapıcılarının hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süreleri, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri, yıllık ücretli izin hakları ve kapıcı konutları ile ilgili hususların düzenlenmesinde uygulanacak değişik şekil ve esaslar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hazırlanacak bir  yönetmelikle düzenleniyor.


Kapıcı olarak görev alan kimselerin maaşı, İş Kanunu hükümlerine göre ödeniyor.


Ayrıca, kapıcının Kıdem Tazminatı şartlarını yerine getirmesi durumunda  1475 sayılı Kanunun 14. maddesine göre kapıcıya Kıdem Tazminatı ödeniyor. Peki, kapıcının kıdem tazminatını kim öder? Kapıcının kıdem tazminatını kiracı mı öder?


Kıdem tazminatı işveren tarafından ödeniyor. Kat Mülkiyeti Kanunu gereği kıdem tazminatını kat maliki ödemez ise kiracının sorumluluğu kira miktarı ise sınırlı olup,yaptığı ödeme kira borcundan düşülüyor.


Kapıcı kira öder mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön