26 / 04 / 2024

Kapıcının maaşı 2014!

Kapıcının maaşı 2014!

2013 yılında Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince kimi yapılara kapıcısı zorunluluğu bulunuyor. Kapıcının maaşı kat malikleri tarafından ödeniyor. İşte, kapıcının maaşı 2014!



Kapıcının maaşı 2014!

Konut kapıcılarının hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süreleri, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri, yıllık ücretli izin hakları ve kapıcı konutları ile ilgili hususların düzenlenmesinde uygulanacak değişik şekil ve esaslar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hazırlanacak bir  yönetmelikle düzenleniyor. 


Kapıcıların yöneticinin talimatı doğrultusunda konutun kaloriferini zamanında yakmak ısıyı ayarlamak ve söndürmek,hidrofor ve benzeri araçları çalıştırmak, yöneticinin talimatı çerçevesinde konutun güvenliğini sağlayıcı önlemleri almak,belirlenen saatlerde servis hizmetlerini görmek, çöpleri toplamak, bahçe düzenlemesi ve bakımını yapmak gibi görevleri bulunuyor.  


2013 yılında Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince kimi yapılara kapıcısı zorunluluğu bulunuyor. Kapıcının maaşı kat malikleri tarafından belirli oranlarda toplanıyor. İşte, kapıcının maaşı 2014!


Kapıcının maaşı 2014!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 25391 sayılı 03 Mart 2004 tarihinde resmi gazetede yayınlanan Kapıcı Yönetmeliği'nde kapıcının maaşı ile ilgili hususlara yer veriliyor. Yönetmelik gereğince kapıcının maaşı  İş Kanunu hükümlerine göre ücret ödeniyor. 


Ücret Ödemesi

Madde 8 — Konut kapıcısına İş Kanunu hükümlerine göre ücret ödenir.



Kapıcının görevleri ve sorumlulukları nelerdir?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön