23 / 04 / 2024

Kapıcıya daire vermek zorunlu mu?

Kapıcıya daire vermek zorunlu mu?

Anataşınmazın ortak yerlerini ve tesislerini temiz bulundurmak, demirbaşlarını, araç ve gereçlerini, düzenli, bakımlı ve işler şekilde tutmak gibi sorumlulukları bulunan kapıcıya daire vermek zorunlu mu?



Kapıcıya daire vermek zorunlu mu?

Apartmanda; Yöneticinin talimatı doğrultusunda konutun kaloriferini zamanında yakmak ısıyı ayarlamak ve söndürmek;  konutun güvenliğini sağlayıcı önlemleri almak; Anataşınmazın ortak yerlerini ve tesislerini temiz bulundurmak, demirbaşlarını, araç ve gereçlerini, düzenli, bakımlı ve işler şekilde tutmak gibi hizmeti apartmanda kapıcılar sağlıyor.


Peki, apartman ve konut sitelerinde kapıcıya daire vermek zorunlu mu? Kapıcıya ev verilir mi?


Kapıcıya konut vermek zorunlu mu?

Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu olmamak ile birlikte; kapıcıların ikamet ettikleri apartman veya site genellikle çalıştıkları işyerleri olduğu zaman hizmet vermeleri kolaylaşıyor.


Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekiyor. 


Kapıcıya, görevi nedeniyle verilmiş olan konut için iş sözleşmesinin devamı süresince kira istenmiyor. 


Kapıcının su, elektrik, ısınma ve sıcak su giderlerine kısmen ya da tamamen katılıp katılmayacağı sözleşme ile belirleniyor. Kapıcı konutunun boşaltılmasında, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun Ek 2 nci maddesi hükümleri uygulanıyor. 




Kapıcı tazminatı kim öder?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön