25 / 04 / 2024

Kapıkule TIR Parkı projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi!

Kapıkule TIR Parkı projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi!

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı ’nda yapılması planlanan ‘ Kapıkule TIR Parkı ’ projesinin temel atma töreni yapıldı. TIR Parkının temel atma törenine, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da katıldı.



TIR Parkının temel atma törenine, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rıfat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Turizm İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, , Edirne TİCARET ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret Borsası Özay Öztürk, Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, kamu ve kurum il müdürleri katıldı. 



Edirne Valisi Dursun Ali Şahin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, yıllardır yapılamayan TIR parkının uzun kuyruklara neden olduğunu belirterek, "Bugün burada yıllardır yapılması konuşulan TIR parkının temelini atmak için toplanmış bulunuyoruz. Parkın faaliyete geçmesi ile birlikte Kapıkule yol güzergahında meydana gelen uzun kuyruklar sona erecek, TIR şoförleri en insani temel ihtiyaçlarını burada karşılayacak. Edirne'ye de önemli bir gelir getirecek olan bu TOR parkının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. 


Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da, "TIR Parkı'nın bölge insanımıza, Edirne'mize ve özellikle TIR şoförlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Burada kilometrelerce uzayan kuyrukların artık bittiği ve TIR şoförlerimizin daha çağdaş, daha modern, daha medeni koşullarda beklediği ve hizmet aldıkları bir park olacak" dedi. 


Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Vali Dursun Ali Şahin, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet hep birlikte önlerinde bulunan düzenekteki butonlara basarak temel atma törenini gerçekleştirdi. 


Habertrak Gazetesi


Geri Dön