28 / 03 / 2024

Kar Sarıkamış'ta turizmcilerin yüzünü güldürdü!

Kar Sarıkamış'ta turizmcilerin yüzünü güldürdü!

Kar Sarıkamış'ta turizmcilerin yüzünü güldürdü. Sarıçam ormanları arasında 25 kilometre uzunluğa sahip kayak pistleriyle Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, kar yağışı işletmecileri sevindirdi.



Dünya standartlarındaki kayak merkezleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Kars'ın Sarıkamış ilçesi, kışa hazır.


İlçede 3 günden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışının ardından Sarıçam ormanları içindeki Cıbıltepe Kayak Merkezinde kar kalınlığının 30 santimetreye ulaşmasıyla ikinci etap pistlerde kar ezme çalışması yapıldı.


Cıbıltepe Kayak Merkezi mekanik tesisler ve pistler bölgesinden sorumlu KAR-SAR-TUR A.Ş. Genel  Müdürü Sacit Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplam uzunlukları 25 kilometreyi bulan 9 pist ve 4 telesiyej ile kayakseverlere hizmet veren Cıbıltepe Kayak Merkezinde sezonu açmak için yeterli karın yağmasını beklediklerini söyledi.


Özbey, yaz döneminde Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve belediyenin desteğiyle pistlerde çalışma yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:


"Deneyimli ekibimizle mekanik tesislerin tamamını elden geçirdik. Sarıkamış'ın coğrafi konumu, tabii şartları diğer kayak merkezlerinden ayrıcalıklıdır. Buradaki güzellikleri halkımızın hizmetine sunmak iiçin çalışma yürütüyoruz. İkinci etap pistlerde yaklaşık 30 santimetre kar var. Pistlerimizin büyük bir bölümünde karları ezerek altyapıyı oluşturduk. Kar yağışı halen devam ediyor ve 5-10 santimetre daha yağdığı zaman önümüzdeki hafta kayak merkezini hizmete açacağız."


Kayak merkezinde otelcilik hizmeti veren Nurettin Yıldırım da karın bu yıl erken yağmasının memnuniyet verici olduğunu bildirerek, "Kar yağışı rezervasyonlarda büyük artış sağladı. Şu anda önümüzdeki 3 ay için rezervasyon alıyoruz ve şimdiden yüzde 70 doluluk oranına ulaştık. Böyle giderse aralık ayının ilk haftası sezonu açacağız" dedi.


Çocuklarıyla kayak yapan Hamza Yeşildal ise Cıbıltepe Kayak Merkezini ilk defa gördüğüne değinerek, "Eşim burada öğretmenlik yapıyor. Ben de Ankara'da yaşıyorum. Kar yağdığını duyunca hem eşimi ziyaret edelim hem de böyle bir ortamı değerlendirelim istedik" diye konuştu.


AA


Geri Dön