24 / 04 / 2024

Kar yağışı, Kartepe'deki otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü!

Kar yağışı, Kartepe'deki otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü!

Kartepe'deki otelin Genel Müdürü İsmet Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartepe' de başlayan kar yağışı, otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü.



Kartepe'deki otelin Genel Müdürü İsmet Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Yalova ve Bilecik'i kapsayan, ülkenin en büyük kayak tesislerinden Kartepe'ye yeterli kar düşmemesi nedeniyle kayakseverlere hizmet edemediklerini söyledi.


"Doğa şartları bu sene ne yazık ki hem bizleri hem de meteorolojiyi çok yanılttı" diyen Türker, sabah saatlerinde başlayan yağışın ardından kar kalınlığının otelin bulunduğu bölgede 10, pistlerde 20 santimetreye ulaştığını anlattı.


Bölgede sisin de etkili olduğunu belirten Türker, "Kayak yapmak için yeterli değil. Bugün akşama kadar bu şekilde yağarsa, yarından itibaren kayak pistlerimizi açmayı düşünüyoruz" dedi.


Türker, şöyle devam etti:


"Kış sporları ülkemizin gelir kaynaklarından birisidir. Tesislerimiz sadece bu bölgeye değil, çevre illere de katkı sağlıyor. Burası sadece kışın değil, yazın da Türk sporuna hizmet etmektedir. Geçtiğimiz cuma ve cumartesi otelimiz tamamen doluydu. Önümüzdeki hafta sonu yine dolu olacak ama kar yağmaya devam ederse, yarından itibaren otelimize misafirlerimiz akın edecek. Kar yağışı müşterilerimizin talebini arttırdığı gibi otelimiz için de doluluk açısından olumlu etki sağlayacak."


Türker, müşterilerinin yüzde 10'unun Araplardan oluştuğunu, geçen yıl tesislerine 7 bin 500 Arap turistin geldiğini söyledi.


Bu yıl 20 bine yakın Arap turisti ağırlamak istediklerini dile getiren Türker, "Uludağ, Kartalkaya ve Kartepe'de kar yağışı bekleniyor. Karın yağmaması, tesislerimizin ve otelimizin doluluk oranını olumsuz etkiledi. Hepimiz dört gözle bekliyoruz. Şu anda kar yağıyor, umarım tüm hızıyla devam eder" ifadesini kullandı.


AA


Geri Dön