19 / 04 / 2024

Karabağlar Belediyesi Aşevi açıldı!

Karabağlar Belediyesi Aşevi açıldı!

Karabağlar Belediyesi sosyal projelerine bir yenisini daha ekledi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte aşevi hizmete açtı. Bundan sonra haftanın 5 günü toplam 250 kişi aşevinden ücretsiz olarak yararlanacak.



Karabağlar Belediyesi sosyal projelerine bir yenisini daha ekledi ve  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ile birlikte aşevi hizmete açtı. Bundan sonra haftanın 5 günü toplam 250 kişi aşevinden ücretsiz olarak yararlanacak.


Gerçekleştirdiği projelerle "Sosyal belediyecilik" anlayışının en iyi örneklerini gösteren Karabağlar Belediyesi, "Sosyal Destek Kartı"nın ardından şimdi de ihtiyaç sahipleri için "Aşevi" kurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Abdi İpekçi Mahallesi'nde kurulan aşevinde her gün 250 kişiye sıcak yemek servisi yapılacak. Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından isimleri belirlenen vatandaşlar, kendi yemek kaplarıyla hafta içi her gün 11.00 ile 13.00 saatleri arasında aşevine geliyorlar ve kalori hesaplamasına göre ayarlanan yemekleri ücretsiz olarak alıyorlar. Hazırlanan menüye göre haftanın 4 günü kırmızı et, salata, pilav ya da makarna, Cuma günü ise beyaz et, salata, pilav ya da makarna ve tatlı, hijyen kurallarına uyularak titizlikle hazırlanarak vatandaşlara servis ediliyor. Yetkililer önümüzdeki dönem aşevi sayısının arttırılacağını ifade ederek daha fazla ihtiyaç sahibi insana ulaşılmasının hedeflendiğini belirttiler.



Yeni Asır


Geri Dön