26 / 04 / 2024

Karabağlar Cennetçeşme kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak?

Karabağlar Cennetçeşme kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak?

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Karabağlar ilçesindeki Cennetçeşme'de 10 mahalleyi kapsayan 540 hektarlık alanda yapılacak kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı olan 108 hektarlık alanda imar planının onaylandığını açıkladı.



AK Parti  İzmir  İl Başkanı Bülent Delican, Karabağlar ilçesindeki Cennetçeşme'de 10 mahalleyi kapsayan 540 hektarlık alanda yapılacak kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı olan 108 hektarlık alanda imar planının onaylandığını açıkladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1/5000'lik ve 1/1000'lik planları onaylanan alanda ilk etapta 4 bin konut yapılacak. Projenin maliyeti 1 milyar lira. 

 

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Müteahhit Dernekleri Federasyonu Başkanı olan AK Parti 1. bölge 6. sıra milletvekili adayı Necip Nasır ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Karabağlar Cennetçeşme'de toplamı 540 hektar olan alanın 108 hektarı için 1/ 5000 ve 1/1000'lik imar planlarının onaylandığını belirterek alanda 4 bin konut yapılacağını söyledi. Delican, 540 hektarlık alanda bulunan 9 bin 785 binanın sadece 37'sinin ruhsatlı olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: 

 

“Bu alanın, 50 hektarının kamulaştırması için 120 milyondan fazla para harcandı. Projenin maliyeti 1 milyar lira. Bu projenin tamamı İller Bankası tarafından karşılanacak. Eğitim alanları, sosyal alanları, otoparklar, yürüyüş yolları, dini tesis, çocuk oyun alanları, kültürel tesis ve yeşil alan yapılacak. Yüzde 50'sinden fazlası yeşile ayrılacak. 350 bin metrekarelik bölge parkı kente kazandırılacak. Yapılacak proje ile diğer etaplar değer kazanacak. Ciddi bir cazibe merkezi kazandırılacak. Yerinde dönüşüm esas alınacak. Hak sahibi olamayan vatandaşların mağduriyeti Bakanlık tarafından giderilecek. Vatandaşlar mağdur edilmeyecek. İzmir'de nefes alınacak bir alan doğuyor. Bir ay içinde kazma vurulacak." 

 

“KOCAOĞLU BODOSLAMA SİYASET YAPIYOR" 

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Bakanı Aziz Kocaoğlu'nun kentsel Dönüşüm Yasası için "gasp yasası" benzetmesi yaptığı sözünü hatırlatan basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı: 

 

“Kocaoğlu'nun söylediği gibi gasp yoktur. Vatandaşın hakkı birinci elden devlet güvencesindedir. Askı süreleri bir ay sürecek. Bunlar iptal için dava da açabilirler. Hükümetin kararıyla vatandaşımızla el ele yapacağız. Kocaoğlu, siyaset yapıyor. Devlet içinde devlet olmaz. Tek bir vatandaşımızın yetki gaspı yoktur. Varsa, gelsin ispat etsin. İzmir'de Kocaoğlu ne hikmetse farklı bir yönteme girmiştir. Gelsin vatandaşla hükümetle işbirliği yapsın. İzmir'i yaşanabilir bir kent haline getirelim. Hak sahibi olamayan vatandaşların mağduriyetleri Bakanlık tarafından giderilecek. Bu bölgede yaşayan hiçbir vatandaşın hakkı zayi olmayacak. Devletin güvencesiyle birinci elden devlet tarafından yeni konutlar hazırlanacak. Kocaoğlu bu seçimde iki aydır milletvekili adaylığına soyundu. Bir partinin belediye başkanı gibi kendisi siyasetin içinde bodoslama sokarak başkanlık yapılmaz. 'Bakanlık yetki vermiyor' dediler. Bakanlık verdi iki yıldır ne yaptınız?" 

    


Hürriyet Ege 


Geri Dön