19 / 04 / 2024

Karabağlar Cennetçeşme kentsel dönüşüm onaylandı!

Karabağlar Cennetçeşme kentsel dönüşüm onaylandı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 540 hektarlık Karabağlar Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabının imar planlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını söyledi.



AK Parti  İzmir  İl Başkanı Bülent Delican, 540 hektarlık Karabağlar Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabının imar planlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını söyledi. İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm alanı olan 540 hektarlık Karabağlar Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabının imar planlan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Müjdeyi AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Milletvekili Adayı Necip Nasır ve Karabağlar İlçe Başkanı Erol Körüklü ile düzenlediği basın toplantısında birlikte açıkladı. Delican, "ilk etapta inşaatlar bir ay içinde başlayacak. Bakanlıktan yetki alan Aziz Kocaoğlu şimdiye kadar ne yaptı? 


Çıkıp 'vatandaşın mülkiyeti gasp ediliyor' dedi. Kimin arazisi, evi gasp edilmiş? Siyaset değil başkanlık yapsın" dedi. 


Toplam 9 bin 785 bina Bakanlık, daha önce vetki devri alarak alan çalışmalarına başladığı Karabağlar Cennetçeşme'deki 540 hektarlık alanın 108 hektarlık bölümünün imar planlarını onayladı. Bölgenin en büyük kısmı olan birinci etabı kapsayan 1 /5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli uygulama planlan onaydan sonra askıya da çıktı. İl Başkanı Delican toplantıda bölge planının ayrıntılarını anlatarak, Bakanlığın kamulaştırmalar için şimdiye kadar 120 milyon TL para harcadığını söyledi. Planı onaylanan yerde sadece 37 konutun ruhsatlı olduğunu dile getiren Delican, İLBANK A.Ş tarafından devlet eliyle ilk etapta 4 bin konutun yapılacağını vurguladı. Planlamadan sonra ortaya çıkacak yeni yapılan anlatan Delican, "Burada çağdaş ve halkımızın hak ettiği gibi bir yaşam başlıyor. Bölgede Kültürpark kadar büyük bir yeşil alan bölge parkı olarak yapılacak. Devletin eli ile çok önemli bir alan kazandınlacak. Yerinde dönüşüm esas alınacak. Vatandaşların görüşleri doğmltuşunda yeni planlar geri kalan alanda yapılacak. Hak sahibi olamayan vatandaşların haklan da komnacaktır^' diye konuştu. AK Parti izmir Milletvekili Adayı ve İzmir Müteahhitler Demekleri Federasyonu Genel Başkanı Necip Nasır da, "Devlet planlan vatandaş ve STK'lerle birlikte yapacak. Vatandaş isterse kat karşılığı verecek, isterse satacak. Yerinde dönüşüm yapılacak" diye konuştu.

 

Kimin hakkı gasp edilmiş? 

İzmir Biiyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bakanlığın yasası için kullandığı "gasp yasası" sözlerini sert bir dille eleştiren Delican, "Büyükşehir Belediye Başkanı'nın söylediği gibi ortada bir gasp yoktur. 

Devlet vatandaşın lehine işlemi yapmaktadır. 

Açıkça Kocaoğİu siyaset yapmaktadır. Devlet içinde devlet olmaz. Bir tane vatandaşımızın arazisi ve evi ile ilgili gasp yoktur. Gelsin ispat etsin. Ispatlayamıyorlarsa üzerlerine düşenleri yapsınlar. Kendisinin uyguladığı yasa olan belediye yasası eski yasadır. Bunun için özel bir yasa çıkartıldı. 11er ne hikmetse farklı bir yönteme girmiştir. Gelsin vatandaşla, hükümetle işbirliği yapsın. Biran önce İzmir'i yaşanabilir bir kent haline getirelim" dedi. 


Bölgede evi olan fakat kiracı durumunda bulunanlann durumlan hakkında da bilgi veren Delican, "Bakanlığın yapacağı çalışma ile hiçbir vatandaşın hakkı zayi olmayacak. Devlet güvencesi ile birinci elden devlet yani İLBANK (İller Bankası) yepyeni konutlar hazırlanacak" diye konuştu. 


Yenigün


Geri Dön