26 / 04 / 2024

Cennetçeşme ve Limontepe dönüşümünde kritik dönemeç!

Cennetçeşme ve Limontepe dönüşümünde kritik dönemeç!

Karabağlar Cennetçeşme ve Limontepe semtinde yaşanan kriz dinmek bilmiyor. Bakanlık dönüşüm faaliyetleri için nihai kararını verdi.



KARABAĞLAR'DA, 2012 yılındaki Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alan Cennetçeşme ve Limontepe semtinde yaşanan kriz dinmek bilmiyor. Toplam 16 mahalle ve 100 bine yakın vatandaşın kaderini çizecek kritik dönüşüm projesi için hazırlanan 4. imar planları da halktan itirazla karşılık gördü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı beşinci kez imar çalışması yaptı. 

Cennetçeşme ve Limontepe semtinde riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan 540 hektarlık bölgenin 101 hektarı için askıya çıkarılan yeni imar düzenlemesi de kaosa yol açtı. Bakanlık, Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erden, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin ve Devrim mahallelerinde yürütülecek dönüşüm faaliyetleri için nihai kararını verdi. 


'Bu sefer olsun.. 

Daha önceki dört planın aksine, bu sefer detaylı bir çalışma yürüten bakanlık, hak sahiplerini yakından ilgilendiren yeni planları da bir ay süresince askıya çıkardı. Planlara yeniden itiraz gelmediği takdirde, vatandaşlarla uzlaşmaların yapılarak kentsel dönüşüm projesine başlanması bekleniyor.


Milliyet Ege 


Geri Dön