29 / 03 / 2024

Karabağlar halkı dönüşüm bekliyor!

Karabağlar halkı dönüşüm bekliyor!

Karabağlar'da en büyük beklenti, hızla kentsel dönüşüme geçilmesi...Çarpık kentleşmenin bir an önce düzeltilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, ilçede özellikle kaldırım işgallerine karşı da etkin mücadele yapılmasını bekliyor.




Karabağlar'da en büyük beklenti, hızla kentsel dönüşüme geçilmesi... Kentin çağdaş bir görünüme kavuşmasını isteyen halk, Başkan Muhittin Selvitopu'ndan kaldırım işgallerine de önlem almasını bekliyor


İzmir'in en büyük ilçesi Karabağlar'da vatandaşların en büyük beklentilerinden birini kentsel dönüşümün hızlandırılması oluşturuyor. Çarpık kentleşmenin bir an önce düzeltilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, ilçede özellikle kaldırım işgallerine karşı da etkin mücadele yapılmasını bekliyor. Öte yandan borçlarıyla gündeme gelen Karabağlar Belediyesi'nde Başkan Muhittin Selvitopu, belediyenin borç yükünü azaltmak için çeşitli tedbirler aldı. Belediyenin öne çıkan hizmetleri arasında 52 sokağın yeniden düzenlenmesi, Uzundere Rekreasyon Alanı'nda sona gelinmesi, kentsel dönüşüm kapsamında 40 evin yıkılarak çalışmalara başlanması yer alıyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm sürecinin hızlı bir şekilde sürmesini bekliyor. İlk defa bir hafta sürecek olan Mobilya Günleri'ni önümüzdeki süreçte başlatacak olan Selvitopu, sosyal yardımlaşma alanında ise ihtiyaç sahiplerine aylık 50 TL'lik bir alışveriş kartı dağıtmaya başladı.


İLÇE SAKİNLERİ 365 GÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

Elif Kavlagan (Muhasebeci) : Fahrettin Altay Üçkuyular Meydanı'nda bir otopark istiyoruz. Bu konuda büyük bir sıkıntı var. Haftanın her günü sıkıntı yaşanıyor ama özellikle pazarın kurulduğu gün sıkıntı artıyor. Kaldırım işgalleri çok fazla. Çiçekçiler her yeri sardı.

Muammer Bala (Emekli): Kaldırım işgalleri çok fazla. Hıfzıssıhha'da özellikle yayalar kaldırımda yürüyemiyor. Çevre düzenlemesine ihtiyaç var.

Gülay Yılmaz (İşçi): Sokak köpeklerinden çok rahatsız oluyoruz. Belediyenin bu konuda çalışma yapmasını istiyoruz. İlçemize bir hayvan barınağının yapılmasını istiyoruz.

Yalçın Yağcı (Mimar): Genel olarak yeni dönemde başkandan memnunum. İcraatlarını iyi buluyorum. Çalışkan bir başkan. Ancak yollarda trafik sıkıntısı yaşıyor. Yeşil alanlara daha çok önem verilmeli. Ayrıca kentsel dönüşüm sürecinin hızlanmasını istiyoruz.

Ali Dural (Esnaf): Karabağlar'daki oto tamircilerinin olduğu sanayi bölgesi kaldırılarak burada yeni bir düzenleme yapılması gerekli. Yeşil alanlar çok yetersiz. Bazı yollar çok bozuk kontrol edilerek asfaltlanmasını istiyorum.

Barış Erdoğan (Esnaf): Başkanın çalışma sistemini beğeniyorum. Önümüzdeki 4 yılda güzel projeler üreteceğine inanıyorum. Kentsel dönüşümün bir an önce gerçekleşmesini istiyoruz. Ayrıca, bozuk olan yolların asfaltlanmasını istiyoruz.

Ahmet Çelik (Emekli): Bazı yollar çok dar ve bozuk. Ayrıca çok fazla çıkmaz sokak var. Kentsel dönüşüm projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istiyorum.

Osman Akkaya (Emekli): Başkandan genel olarak memnunum. Belediyeden gençlere ve kadınlara iş imkanı sağlamasını istiyoruz. Önümüzdeki 4 yıl içinde ilçenin daha çok gelişmesi için somut projeler bekliyoruz.

İbrahim Yılmaz (Emekli): Belediye başkanı borçlarını azalttı. Bu konuda kendisini takdir ediyorum. Yeni belediye binasına geçildi. Kentsel dönüşümün de bir an önce gerçekleşmesini istiyorum.

Ali Osman Varol (Emekli): Başkandan umutluyuz. Ancak kendisinin daha çok halkın içinde olmasını istiyoruz.

Şükrü Vardar (Emekli): Başkandan çevre düzenlemesine daha çok önem vermesini istiyoruz. Kentsel dönüşüm hızlanırsa ilçenin çehresi değişir.

Özgür Aslan (Öğrenci): Belediyenin sosyal tesislerinden faydalanıyoruz. Gençlere yönelik daha çok proje üretmesini bekliyoruz.

Tuğba İrketi (Öğrenci): Karabağlar gelişen bir ilçe. Daha güzel projeler bekliyoruz.

Turan Minsi (Emekli): Sorunlar yavaş yavaş çözülüyor. Kentsel dönüşüm ve yolların yeniden düzenlenmesini istiyoruz.

Hülya Varol (Emekli): Genel olarak belediyenin çalışmalarından memnunum. Ancak başkanın daha çok halkın içinde görmek istiyoruz. Sokağa çıksın halkla birarada olsun. 



Yeni Asır


Geri Dön