20 / 04 / 2024

Karabağlar İzmir'in en modern ilçesi olacak!

Karabağlar İzmir'in en modern ilçesi olacak!

Karabağlar'ın CHP'li Belediye Başkanı Selvitopu, ulaşım, mobilya sektörü, kentsel dönüşüm ve sosyal sorunların üzerine gideceklerini söyledi. Selvitopu, Karabağlar'ı İzmir'in en modern ilçesi haline getirmeyi hedeflediklerini önemle vurguladı.



58 Mahalle ve 480 bin nüfusuyla İzmir'in en büyük ilçelerinden Karabağlar'ın ikinci Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından geçen bir yıllık çalışma sürecini değerlendirdi. İlk yılın belediye için bir toparlanma süreci olduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu, bunu gerçekleştirirken de belediye hizmetlerine, yatırımlara da önem verdiklerini söyledi. Karabağlar'ın en önemli sorununu 4 ana başlıkta toparlayan ve bu sorunları ulaşım, mobilya sektörü, kentsel dönüşüm ve sosyal sorunlar olarak belirleyen Selvitopu, önümüzdeki süreçte bu sorunları en aza indirip, Karabağlar'ı İzmir'in en modern ilçesi haline getirmeyi hedeflediklerini önemle vurguladı. 


ŞEFFAF YÖNETİM 


Yerel seçimler öncesinde Karabağlar'da açık, şeffaf ve katılımcı bir yönetim örneği sergileyeceklerinin sözünü verdiklerini belirten Başkan Selvitopu, bu sözü de göreve geldikten çeşitli uygulamalarla hayata geçirdiklerini vurguladı. Selvitopu, "Belediyede ilk kez Halk Günü uygulaması başlattık. Her ay vatandaşlarla buluşarak bu uygulamayı geleneksel hale getirdik. Bunun yanı sıra muhtarlar, mimar ve mühendisler, meslek örgütleri, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve muhtarlarla sık sık bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduk. Karabağlar'da yapılacak kentsel tasarım çalışmaları kapsamında projenin gerçekleşeceği bölgedeki halka nelerin yapılması gerektiğini sorarak istekler doğrultusunda adım attık" ifadesini kullandı.


Habertürk Egeli


Geri Dön