26 / 04 / 2024

Karabağlar yerinde kentsel dönüşüm istiyor!

Karabağlar yerinde kentsel dönüşüm istiyor!

Kentsel dönüşüm projelerine ilişkin planlama çalışmalarının sürdüğünü belirten Kürüm, "Süreci yakından takip ediyorum. Yerinde kentsel dönüşüm istiyoruz. Vatandaşlarımızın yanındayım, onlarla birlikte hareket edeceğim" dedi.



Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Uzundere'nin kentsel dönüşüm bölgesi ilan edildiğini ancak bölge sakinlerinin kaygılı olduğunu söyledi. Bakanlar Kurulu'nun kentsel dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesini yetkili kıldığına dikkati çeken Kürüm, ilçe belediyelerine ise yetki verilmediğini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere'de büro açtığını, vatandaşlarla görüşme ve bilgilendirme sürecinin devam ettiğine dikkati çeken Kürüm, "Vatandaşlarımız tedirgin. Yıllarca emeğini, alın terini ortaya koyup sahip olduğu evleri için endişeleniyor. Ancak, şu anda planlama çalışmaları sürüyor ve hiç kimse malını satmasın. Planlama çalışmaları tamamlansın. Ortaya çıkan projeleri inceleyeceğiz, vatandaşlarımızla birlikte değerlendireceğiz. Vatandaşımızın lehine bir planlama var ise zaten sorun yok. Ancak vatandaşlarımızın aleyhine bir sorun var ise ben de vatandaşımla birlikte hareket edeceğim, onların avukatı gibi hareket edeceğim. Vatandaşımın hakkını yedirtmem, sonuna kadar da mücadele edeceğim" dedi. 


Siyaset karışmasın 


Yerinde ve herkesin mutlu olacağı kentsel dönüşümden yana olduklarını anlatan Kürüm, bu çalışmalara siyasetin karışmamasının tek arzusu olduğunu söyledi. Karabağlar'ın Osman Aksünger, Aşık Veysel ve Aydın ile Buca'nın Seyhan mahallelerinde 191 hektar alanın riskli alan ilan edildiğine dikkati çeken Kürüm, "Biz bu bölge için  İzmir  Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'ne başvurduk, yetki devri istedik. Bize yetki devri yapılacağına inanıyorum. 

Bu bölge için üzerinde 4,5 yıldır çalıştığımız, modern şehircilik anlayışıyla hazırladığımız projelerimiz var. İzmir Ticaret Odası ile de bir protokol imzalamıştık. Hiç kimse mağdur edilmeden, çok güzel bir planlama ortaya çıkacak. Mülk sahipleri ile uzlaşarak, sorunu çözeceğiz. Uzundere bölgesinde de yine vatandaşlarımızın mutlu olacağı projelerin hayata geçirilmesi tek arzumuz. Planlama çalışmaları sürdüğü için net bir şey henüz yok. Bu noktada süreci yakından izliyorum" diye konuştu. 



Ege Telgraf


Geri Dön