29 / 03 / 2024

Karabağlar'da kentsel dönüşüm yıl sonunda başlıyor: 34 bin 232 konut ve işyeri yapılacak!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm yıl sonunda başlıyor: 34 bin 232 konut ve işyeri yapılacak!

İzmir' in Karabağlar ilçesindeki Bozyaka, Devrim, Cennetçeşme, Umut, Gazi, Devrim, Özgür, Abdi İpekçi, Yüzbaşı Şerafettin, Yeşilyurt, Uzundere, Limontepe gibi bölgelerdeki çok sayıdaki mahallede kentsel dönüşüm için hak sahipleri ile görüşmeler başladı...



İzmir' in Karabağlar ilçesindeki Bozyaka, Devrim, Cennetçeşme, Umut, Gazi, Devrim, Özgür, Abdi İpekçi, Yüzbaşı Şerafettin, Yeşilyurt, Uzundere, Limontepe gibi bölgelerdeki çok sayıdaki mahallede kentsel dönüşüm için hak sahipleri ile görüşmeler başladı. 


Karabağlar'da kentsel dönüşümün olduğu bölgede yüzde 80'i  İzmir  Körfezi'ni gören, artı zeminle birlikte 4 ile 10 kat arasında toplam 34 bin 232 konut ve işyeri yapılacak. Konutların büyüklüğü 85 ile 130 metrekare arasında olacak. Yeni Hedef Harita Şehircilik İnşaat Hizmetleri Ltd. Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Harita Mühendisi Şuayip Ateş, kentsel dönüşüm uzmanı Erdoğan Balcıoğlu ve şehir plancısı Özgür Korkmaz bölgedeki çalışmaları hakkında Egeli Sabah'a bilgi verdi. Başkan Ateş, "540 hektarlık sahadan sorumluyuz. Burada oturan vatandaşa dairenin metrekaresini 750 liradan veriyoruz. Yani 100 metrekarelik bir daire 75 bin lira. Bu daireler bittiğinde vatandaşların ifadesine göre her biri 400-500 bin liraya satılacak. Kazanan vatandaş olacak. Birinci etap olarak yıl sonu itibariyle temel atma hazırlıklarına başlayacak" dedi. Şehir plancısı Korkmaz ise, "Alanda 140 hektarlık bir aktif yeşil alan var. Ama kullanılmayan pasif dediğimiz konut bahçelerini de sayarsak 540 hektarın 300 hektarı yeşil alan olacak" dedi. Kentsel dönüşümün Türkiye'de sadece konut yapmak olarak algılandığını belirten kentsel dönüşüm firması Yeni Hedef Teknik Koordinatörü Erdoğan Balcıoğlu, kentsel dönüşümle varoş olarak tanımlanan bölgelerin yapılacak olan birçok kompleksle daha güvenli hale geleceğini ifade etti. 



Ceyhan Torlak/ Sabah 


Geri Dön