26 / 04 / 2024

Karabağlar'da kentsel dönüşüme hukuki destek!

Karabağlar'da kentsel dönüşüme hukuki destek!

Karabağlar'da kentsel dönüşüme hukuki destek geldi.Muhittin Sevitopu, İzmir Barosu'nun yeni başkam Aydın Özcan'ı makamında ziyaret etti. Başkan Seivitopu, kentsel dönüşümde vatandaşı baro ile birlikte bilgilendirebileceklerini söyledi



İzmir Barosu ziyaretine Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Ahmet Davulcu ile birlikte gelen Başkan Selvitopu'nu. Baro Başkanı Aydın Özcan,  İzmir  Barosu Genel Sekreteri Şakir Uzun ve Avukat Atalav Aksay karşıladı. Karabağlar Belediye Başkam Muhittin Seivitopu, Aydın Özcan'a hayırlı olsun dileğinde bulundu ve yerel yönetim olarak baroya gereken desteği vereceklerini, yeri geldiğinde ortak çalışmalar gerçekleştirebileceklerini ifade etti. 


Birlikte yapabilecekleri projelerin yanı sıra Karabağlar'da vatandaşların en çok kentsel dönüşümü merak ettiğini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Seivitopu. bu konuda da baro ile bir çalışma yapabileceklerini söyledi. Vatandaşın hak ve hukukunun ne olduğunu bilmesi gerektiğinin altını çizen Seivitopu, 'Biz proje dursun demiyoruz. Ama vatandaş bilinçlensin. 


İnsanlar bilgilenerek kararını net olarak versin. Bu yasa ne getiriyor ne götürüyor bilmesi lazım. Vatandaşı doğru yönlendirelim' diye konuştu. 

İşbirliği yapmalıyız Ziyaretten büyük bir mutluluk duyduğunu belirten İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ise baro olarak yerel yönetimler ve belediyelerle kadın haklan ve çocuklarla ilgili ortak projeler yapmak istediklerini söyledi. 

İzmir'in gelişmiş bir şehir olmasına rağmen kadın haklan konusunda en çok şiddete mağdur kalan illerin başında geldiğini belirten Aydın Özcan, şöyle konuştu: 'Bizim çalışan 20 komisyonumuz var. Belediyeler ve muhtarlarla ortak neler yapabileceğimiz konusunda da fikir yürütüyoruz. Bunları ortaya koymamız lazım. Keza çocuk haklarıyla ilgili yine ortak çalışmalar yapabiliriz. Üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Biz göreve gelmeden önce seçim bildirgemizde de sivil toplum örgütleri, meslek odalan, yerel yönetimlerle dayanışma içerisinde, ortak projeler üreterek çalışmak istediğimizi ifade etmiştik. Bu anlayışla bu süreci götüreceğiz. Hep birlikte başarılı bir dönem geçireceğimize inanıyorum.' 


Haber Ekspres


Geri Dön