20 / 04 / 2024

Karabağlar'da Refet Bele Taziye Evi, mescit ve semt merkezi açıldı!

Karabağlar'da Refet Bele Taziye Evi, mescit ve semt merkezi açıldı!

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde Belediye ve Türk Kızılayı Derneği arasında yapılan protokol ile yapımı tamamlanan "Refet Bele Taziye Evi, Mescit ve Semt Merkezi" düzenlenen törenle açıldı.



Refet Bele Mahallesi’ndeki açılış törenine  İzmir  Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Türk Kızılay Derneği Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve diğer siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Refet Bele Mahallesi’nde yapılan bu projenin mütevazı ama anlamı büyük olduğunu belirterek, "Semt evi, mescit ve taziye evinin bir arada olduğu bir ilk proje. Yapacağı işler çok önemli" dedi.


Yaptıkları hizmetlerde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendilerine desteğinin büyük olduğunu da ifade eden Selvitopu "Kendisine teşekkür ediyorum. Bu işbirliği sürdükçe Karabağlar, gelişim, dönüşüm, teknolojiyle çağ atlayacak. Altyapı ve planlama çalışmaları Büyükşehir Belediyesi ile yapılıyor. 30 yıllık eski planları devre dışı bırakıp bugünün gereksinimlerine cevap verecek imar planları yapılıyor. Abdi İpekçi, Peker ve İhsan Alyanak'taki sıkıntı bu dönem bitecek. İnsanlar zaman içinde modern kentlere kavuşacaklar" diye konuştu.


"HEMŞEHRİLERİMİZİN LOKMASINI BÜYÜTMEYE ÇALIŞIYORUZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise açılışta yaptığı konuşmada çalışanlarla kenti kalkındırmaya, yerelde kalkınmayı sağlamaya ve hemşehrilerin lokmasını büyütmeye çalıştıklarını söyledi. Huzur ve barış içinde devletini, milletini ve ülkesini seven, dil,din,mezhep ve etnik köken ayırmayan birbiriyle kaynaşmış devletinin yanında bir kenti yaratmaya ve güçlendirmeye çalıştıklarını belirten Kocaoğlu,ö Bize böyle ulvi bir görev verildi. Elimizden geleni yapmaya, halkımıza layık olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.


Karabağlar'da Dostluk Bulvarı'nı hizmete açtıklarını, o bölgede Zincirlikuyu ve Dostluk Bulvarı arasında kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Kocaoğlu, "Kentsel dönüşüm çalışmalarımız yoğun olarak devam ediyor. Hak ve adalet içinde kentsel dönüşüm yapıyoruz. Vatandaşlarımızı yerinden oynatmadan, uzlaşmayla projelerimizi hayata geçiriyoruz. Dün ihalesi bitti. Uzundere'de yüzde 100 uzlaşmayla proje başlıyor. Önümüzdeki günlerde yer teslimi yapılıp inşaat başlayacak. Bütün dileğim, ülkemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarına örnek olacak hak ve adaleti koruyan, vatandaşı koruyan bir modeli ülkemizin önüne ilk defa koyacağız. 4 - 5 ay içinde vatandaşlarımız için ne olduğunun net olarak görüleceği, somut olarak görebileceği bir noktaya geleceğini müjdeliyorum. Günümüzde, bugün Karabağlar'daki projede olduğu gibi; insanların birbirlerini görmeleri açısından çok amaçlı projelerin 24 saat yaşaması çok önemli. Bu proje bu amaçla üretilmiş" dedi.


Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç ise milletten aldıkları destekle millet adına çalışmalar yaptıklarını söyledi. Vatandaşın verdiği desteklerinde çok önemli olduğunu belirten Turunç, belediye ve diğer kamu kurumlarıyla birlikte çalışarak böyle güzel eserlerin de ortaya çıktığını sözlerine ekledi.


Konuşmaların ardından Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyeleri İzmir Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na teşekkür plaketi sundu.


KARABAĞLAR’A YAKIŞTI

Karabağlar Belediyesi sınırları içerisindeki Refet Bele Mahallesi’nde Türk Kızılayı Derneği mülkiyetindeki yaklaşık 1100 metrekare inşaat alanına sahip projenin bodrum katında otopark, zemin katında taziye toplantıları ve sosyal faaliyetlerin yapılabileceği çok amaçlı salon, semt evi ve Kızılay ofisi ve birinci katında ise 400 kişilik engelli yurttaşlarında ulaşımını sağlayacak mescit bulunacak.


Haber Ekspres


Geri Dön