24 / 04 / 2024

Karabük Yeşil'de dönüşüm için TOKİ ile görüşülüyor!

Karabük Yeşil'de dönüşüm için TOKİ ile görüşülüyor!

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili her gün bir mahallede vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Vergili Yeşil Mahallesinde kentsel dönüşümün çok maliyetli olduğunu ve TOKİ ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi.



Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili her gün bir mahallede vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor Yeşil Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Başkan Vergili mahallede oluşturulan Başkanlık Makamında mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinledi. 


Yeşil Mahalle Muhtarı Ahmet Esen mahalleleriyle ilgili konuşmasında; "Gezici Başkanlık Ofisi uygulaması bugün bizim mahalleye kuruldu. Belediye Başkanımız mahalle sakinlerinin ayağına kadar gelip sorunları yerinde dinliyor. 


Ben buradan mahallem ve şahsım adına Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Mahalle muhtarından sonra konuşma yapan Başkan Vergili; "Yeşil Mahallede ne eksikler varsa elimizden geldiği kadar tamamlamaya çalışıyoruz. Mahallelerimizde büyük sorunlar kalmadı, mahallede mutlaka sorunlar olur. Ufak sorunlar da en kısa zamanda bitirilir" dedi. 


Mahalle sakinlerinin kentsel dönüşüm ile ilgili sorularına Başkan Vergili; "Kentsel dönüşüm alanları organize edilemedi. Organize edilememesinin sebebi ise burada inşaat maliyetleri çok fazla çıkıyor olması. Burada fore kazığı şart. Ben inşaat maliyetini düşürebilmek için TOKİ'nin kamulaştırdığı cepheye bana yurt yapın, Belediyeye satın dedim. 


Bunu dememin sebebi sizin evleriniz ucuz olsun diye. Bizim  TOKİ  ile görüşmelerimiz devam ettiği için biraz vakit alacak ama bu bölge kesinlikle kentsel dönüşüm içersinde şu anki maliyetler çok yüksek. 

Ben bu maliyetleri düşürebilmek için TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Benim hesabım orada ev sahibi olanların ucuz konut sahibi olabilmesi. Pahalı konut sahibi olabilmesi değil" dedi.


Başkan Vergili mahalle sakinleriyle bir süre sohbet ettikten sonra Yeşil Mahalle Gezici Başkanlık Ofisinde oluşturulan Başkanlık makamından ayrıldı. Başkan Vergili Gezici Başkanlık Ofisi Uygulamasına 27.04.2015 Pazartesi günü Hürriyet Mahallesi ile devam edecek. 


Safranbolu'da Son Söz



Geri Dön