19 / 04 / 2024

Karabük'te imar planı protestosu!

Karabük'te imar planı protestosu!

Mahkeme kararıyla iptal edilen Karabük Revizyon İmar Planı nedeniyle mağdur olduklarını iddia eden Ergenekon Mahallesi sakinleri, durumu protesto etti. Karabük Revizyon İmar Planı nedeniyle 154 hanenin mağdur olduğunu belirtiliyor.



Mahkeme kararıyla iptal edilen Karabük Revizyon İmar Planı nedeniyle mağdur olduklarını iddia eden Ergenekon Mahallesi sakinleri, durumu protesto etti.


Dereevler mevkisinde toplanan mahalle sakinleri adına basın açıklaması okuyan Orhan Vuruşan,  Mimarlar Odası  Ankara  Şubesinin başvurusu sonucu Kastamonu İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen Karabük Revizyon İmar Planı nedeniyle 154 hanenin mağdur olduğunu belirtti.


Bölgenin, bazıları tarafından rant bölgesi olarak görülmesinin kendilerini rahatsız ettiğini söyleyen Vuruşan, "2005 yılında kooperatif çalışması başlattık. Burası güzel bir yer olur ve herkes bir ev sahibi olur umudu taşıdık. Çoğu arkadaşımız birbirine kefil olarak ve altınlarını bozdurarak kooperatife üye oldu. Sorunları hallettikten sonra bölgede çalışma başladı. Evlerimiz yıkıldı, harabe haline geldi" diye konuştu.


Daha sonra imar planının iptal edildiğini dile getiren Vuruşan, şöyle devam etti:


"Burada amaç nedir? Karabük'ün güzel bir yere sahip olması mı yoksa buranın eskisi gibi durması mı? Burası Karabük'ün kalbi. Burada ki durumdan kim zarar görür. Burada bine yakın insanın beklentisi var. 10 senedir bekliyor bu insanlar. Rüzgarı kesiyor diye bahane uydurmuşlar. Burası kot altında bir yer ve 7 kat izni var. Ankara ve Kastamonu'daki adam buraları bilip etmeden nasıl bir karar veriyor. Burada güçleri, sanırım garibana yetiyor."


Mahalle sakinleri basın açıklamasının ardından dağıldı.



AA


Geri Dön