19 / 04 / 2024

Karaburun'da RES imar planları değişti!

Karaburun'da RES imar planları değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yarımada'daki iki ayrı bölgede kurulacak rüzgar enerji santralları için imar planlarını değiştirdi.Bakanlık, Çeşme ve Seferihisar'da 1'inci derece SİT alanları ve orman arazilerinde yapılaşmanın önünü açtı.



RES'lerle ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Çeşme ve Seferihisar'da kurulacak RES'ler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından RES'lere imar vizesi geldi. 



Ormana RES vizesi 

Bakanlık tarafından hazırlanan 5 binlik ve 1000'lik imar planı değişikliği uyarınca, Çeşme'de kurulacak Germiyan Rüzgar Enerji Santralı için RES'lere özel imar planı hazırladı; Vinci derece by-Pass eden çevre ve SİT ve orman alanına j Şehircilik Bakanlığı, , / Aiaçatı Barajı Koruma yapılaşmanın J Alanı içerisinde kalan Önünü açtı tesis için ayrıca, geçtiğimiz aylarda hazırladığı 100 bin ölçekli çevre düzeni planında bölgenin tarım arazisi vasfını da kaldırmıştı. 



Ormanlar yatırımcının 

Bakanlık'tan diğer RES onayı da Seferihisar için geldi. Seferihisar Eneıji tarafından kurulacak tesis için imar planı hazırlayan bakanlık, orman alanında kurulacak 7 türbinlik ve 16 MW'hk üretim planlanan tesise imar izni verdi. Diğer yandan, üç ayrı RES için onay verilen söz konusu bölgede, gerekli tesisin kurulabilmesi için 1880 metrekarelik orman alanı da yatırımcıya tahsis edildi. 


Milliyet Ege


Geri Dön