29 / 03 / 2024

Karaca, Ekim ayı sonunda 110 mağaza sayısına ulaşacak!

Karaca, Ekim ayı sonunda 110 mağaza sayısına ulaşacak!

97 yıllık triko markası Karaca, duraklama döneminin ardından perakendede atağa kalktı. Markanın yeni sahibi Narin Triko, Karaca' yı Türkiye' de 104 mağazalı bir zincir yaptı...



97 yıllık triko markası Karaca, duraklama döneminin ardından perakendede atağa kalktı. Markanın yeni sahibi Narin Triko, Karaca'yı Türkiye'de 104 mağazalı bir zincir yaptı.


97 yıllık triko markası Karaca, küllerinden doğdu. 1917'de Bandırma'da kurulan markayı 2005'te Tekfen Holding'den satın alan Narin Triko, 4 yıl önce gerçekleştirdiği yeniden yapılanmayla 104 mağazalık bir zincir yarattı. Şirket aynı zamanda yurtdışına da açıldı. 


MARKA DEĞİL MİRAS 

Karaca'nın İcra Kurulu Başkanı Cüneyt Güneş, markanın Türkiye tarafından tanındığını, bu nedenle manevi değeri çok yüksek olan bir miras satın aldıklarını söyledi. Özellikle orta yaş ve üzeri tüketicilerin Karaca ile ilgili bir anısı olduğuna dikkat çeken Güneş, "Markayı satın aldığımızı duyurduğumuzda şirketimize telefon yağdı. Eski kazaklarını getirmek isteyenlerden, yeni ürün satın almayı talep edenlere kadar yüzlerce istek aldık. Karaca Türkiye'nin en eski markalarından biri" dedi. Güneş, son 4 yıldır hızlı bir büyüme sürecine girdiklerini söyledi. İtalya'dan tasarımcı bir aileyle işbirliği yaparak önce koleksiyonu yenilediklerini anlatan Güneş şöyle konuştu: "Mağazalarımızda trikonun yanı sıra kadın ve erkek dış giyim de satmaya başladık. Hedefimiz Karaca'yı bir moda markası yapmak. Son 4 yılda mağaza sayımızı yüzde bin 500 artırdık. 2009 sonunda 25 olan mağaza sayımız bugün 104'e ulaştı. Ekim ayı sonunda ise 110 olacak." 


150 MAĞAZAYA ULAŞACAK 

Güneş, Karaca'nın 100'üncü yılını kutlayacakları 2017'de ise yurtiçinde 150, yurtdışında ise 50 mağazaya sahip olacaklarını açıkladı. Yurtdışına da açılan Karaca, soğuk ülke Norveç'e 2 mağazayla girdi. Yakın zamanda ülkede bir mağaza daha açacaklarını kaydeden Güneş, "İskandinav ülkelerinde büyüyeceğiz" diye konuştu. Güneş, ayrıca genç tüketiciye hitap eden Toss isimli bir marka daha oluşturduklarını kaydetti. 


MARKAYI KORUMAYA ALDIK

Karaca, 1917'de işadamı Hayrettin Karaca'nın babası Hocazade Halil Efendi tarafından kuruldu. Hayrettin Karaca markayı 1998'de ortağı Tekfen Holding'e bıraktı. 2005 yılında Karaca'yı Tekfen'den alan Narin Triko ise Türkiye'nin bu alandaki en eski üreticilerinden biri. Cüneyt Güneş, Karaca'yı satın almadan önce markanın birkaç yıl sahipsiz kaldığını söyledi. 3-4 yılık kayıp süreçte Türkiye'de çok sayıda girişimcinin Karaca markasını çeşitli alanlarda tescil ettirdiğini belirten Güneş, "2005'ten itibaren Karaca markasını korumaya almak için çalışıyoruz. Türk Patent Enstitüsü'ne başvurarak Karaca'nın tanınmış marka statüsüne alınmasını sağladık. Bundan sonra hiç kimse Karaca markasıyla üretim yapamayacak" diye konuştu.



Sabah 


Geri Dön