28 / 03 / 2024

Karacabey'de yeniden inşa edilen cami törenle açıldı!

Karacabey'de yeniden inşa edilen cami törenle açıldı!

İlçenin Sırabademler Mahallesi'nde olan Hidayet Camii, yetersiz kalması üzerine, çevresindeki binalar satın alınarak daha büyük olarak yeniden inşa edildi. Karacabey'de yıkılarak daha geniş alan üzerine yeniden inşa edilen cami törenle ibadete açıldı.



Karacabey'de yıkılarak daha geniş alan üzerine yeniden inşa edilen cami törenle ibadete açıldı. 


İlçenin Sırabademler Mahallesi'nde 1959 yapılan Hidayet Camii, yetersiz kalması üzerine, çevresindeki binalar satın alınarak daha büyük olarak yeniden inşa edildi. Eski belediye başkanlarından iş adamı Erol Onur tarafından 590 metrekare arsa üzerine yaptırılan cami 450 metrekarelik kapalı alana sahip. 3 milyon lirayla mal olan cami dualarla ibadete açıldı. 


Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı'nın yanı sıra kalabalık bir topluluğun katıldığı törende iş adamı Erol Onur iki plaketle ödüllendirildi. 


Bin kişilik kapasitesi, konferans salonuyla 2 katlı caminin depreme dayanıklı inşa edildiği bildirildi. Aynı bölgede mahalle halkından gelen ikinci istek üzerine iş adamı Onur tarafından Kur'an kursu binası da yaptırılacak. Yağmur altında caminin kurdelesi kesilirken, ilk cuma namazı da kılındı.


Yeni Marmara Gazetesi 


Geri Dön