04 / 05 / 2024

Karacabey'in altyapı sorunları masaya yatırıldı!

Karacabey'in altyapı sorunları masaya yatırıldı!

Bursa'da temaslarda bulunan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya geldi. BUSKİ yetkilileri ile de görüşen Başkan Özkan, su ve kanalizasyon ile ilgili konuları masaya yatırdı.




Bursa'da temaslarda bulunan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya geldi. BUSKİ yetkilileri ile de görüşen Başkan Özkan, su ve kanalizasyon ile ilgili konuları masaya yatırdı. 

Bursa'da ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ile bir araya gelen Özkan, gerçekleştirdiği görüşmede Karacabey ile ilgili istişarelerde bulundu. Büyükşehir ile birlikte süren çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Özkan'ın sonraki durağı ise BUSKİ oldu. 

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ve Genel Müdür Yardımcısı Talat Özen'le gerçekleşen görüşmelerde Başkan Özkan, bu kez ilçede yaşanan su faturalarının ödenmesi konusundaki tahsilat sıkıntısını dile getirdi. 


KOLAYLIK SAĞLANANA KADAR

 Su tahsilatı ile ilgili yapılan görüşme neticesinde bankamatik şeklinde bir su kontör cihazının Atatürk Kent Meydanı gibi vatandaşların kolay ulaşım sağlayabileceği bir noktada 7/24 hizmete geçirileceğini belirten Özkan, gerektiği takdirde aynı cihazdan başka bir noktaya daha konulabileceğinin altını çizdi. Başkan Özkan, ödemede vatandaşlara kolaylık sağlanmasını önemsediklerini ve bu kolaylığı sağlayana dek çaba harcayacaklarını sözlerine ekledi. 


GELECEĞE UYUMLU OLACAK Görüşmelerin bir diğer konusu ise altyapı ile ilgili yapılan ihaleler oldu. Mustafakemalpaşa ile birlikte Karacabey'in kanalizasyon ve içme suyu şebekesi bakımlarının yapılmasıyla ilgili gerçekleştirilen projenin ihale aşamasının bittiği ve yakında hayata geçirileceğini duyuran Başkan Özkan, böylelikle gelişen Karacabey'in artık eskiyen altyapısının geleceğe uyumlu bir hale geleceği, asbestli borulardan tamamen kurtulacağı ve taşkınlar gibi afetlerden daha az etkileneceğini ifade etti. 

Ziyaretler sonunda Karacabey'e ayrı iki müjdeli haberi de duyuran Özkan, "Öğretmenevi arkasından  TOKİ  konutlarına çıkan çevre yolunun kısa zamanda biteceğini belirtmek istiyorum. Hatta bu yolun inşaat çalışmalarına Sayın Recep Altepe de muhtemelen iştirak edecektir. Böylelikle çevre sakinleri de yıllardır yakındıkları toz sıkıntısından kurtulacaklar. Ve yine büyük tonajlı araçlarda sıkıntısız bir şekilde bu yoldan faydalanabilecekler. Bir diğer müjdemiz ise Gölecik Barajı oluncaya dek ilçeye sağlamayı düşündüğümüz sağlıklı içme suyu ihtiyacını Bayramdere bölgesinden karşılamayı düşünüyoruz. Bununla ilgili proje çalışmalarında sona gelindiğini belirtmek istiyorum" dedi. 

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya geldi. 

Ardından BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ve Genel Nüdür Yardımcısı Talat Özen'le, su ve kanalizasyon ile ilgili konulan masaya yatırdı. 



Bursa Hakimiyet


Geri Dön