26 / 04 / 2024

Karadeniz Bölgesi doğalgazlı evler tercih ediliyor!

Karadeniz Bölgesi doğalgazlı evler tercih ediliyor!

Türkiyenin yedi bölgesinde oluşan emlak satış ve kiralama fiyatları, bölgesel olarak konut tercihlerine de ışık tutarken en uygun alım-satım ve kiralama dönemleri için de ipucu veriyor.



Türkiyenin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com, 2014 yılı Türkiye emlak haritasını yayımladı. Türkiyenin yedi bölgesinde oluşan emlak satış ve kiralama fiyatları, bölgesel olarak konut tercihlerine de ışık tutarken en uygun alım-satım ve kiralama dönemleri için de ipucu veriyor.


2014 yılı Türkiye emlak haritası verilerine göre, Karadeniz Bölgesi’nde ortalama kira bedeli 550 TL, satılık konut bedeli ise ortalama 126 bin 750 TL olarak belirlendi. Yıl ortalaması baz alındığında Eylül ayı kiralık emlakların en çok rağbet gördüğü dönem olurken, satılıklarda Ekim ayının tercih edildiği gözlemlendi. Verilere göre, Karadeniz Bölgesi’nde satılık konutlarda Trabzon, kiralıklarda ise Karabük ortalama fiyatlarıyla öne çıkan iller oldu. Trabzon’da ortalama satış fiyatı 155 bin TL olurken, Karabük’teki kiralık emlakların fiyatı ortalama 650 TL’den alıcı buldu. Kiralık konut fiyatlarında Karabük’ü, sırasıyla Düzce ve Sinop izledi. Satılık konut fiyatlarında ise Trabzon’dan sonra, ortalama 149 bin TL ile Kastamonu ikinci sırada bulunurken, Rize ortalama 145 bin TL’lik fiyatla üçüncü sırada yer aldı. Karadeniz Bölgesi’nde yaşayanların tercih ettiği emlak özelliği; 2. katta, doğalgazlı, 3+1 daireler olarak öne çıktı. Satılık konutlarda bina yaşı sıfır olanlar, kiralıklarda ise 5-10 yıl arası konutlar ilk tercih oldu. sahibinden.com hakkında Aksoy Group bünyesinde, 2000 yılında kurulan sahibinden.com, yenilikçi ürün ve hizmet uygulamaları ile kendi iş alanındaki standartların belirleyicisi olmaya devam ediyor. 2014’ün Eylül ayında 30 milyonu aşan tekil ziyaretçinin, 100 milyona yakın ziyaret ederek 3,6 milyardan fazla sayfa görüntülediği sahibinden.com; 370 çalışanı 4,5 milyonu aşan aktif ilanı ve on binlerce ürün çeşidiyle Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından birisi olma özelliğini taşıyor.


Sinop Pusulası


Geri Dön