23 / 04 / 2024

Karaderili Grup'tan Yalova’ya 5 yıldızlı 2.200 yataklı otel!

Karaderili Grup'tan Yalova’ya 5 yıldızlı 2.200 yataklı otel!

Yalova’ya 5 yıldızlı 2.200 yataklı yeni bir otel geliyor. Karaderili Grup Başkanı Orhan Karaderili, otelde yılda 700 bin yabancı turist ağırlayacaklarını söyledi.



Yalova’ya 5 yıldızlı 2.200 yataklı yeni bir otel geliyor. Karaderili Grup Başkanı Orhan Karaderili, otelde yılda 700 bin yabancı turist ağırlayacaklarını söyledi.


Karaderili Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karaderili, 2017’nin mayıs ayında hizmete açacakları Yalova Thermal Palace Resort’ta yılda 700 bin yabancı turist ağırlayacaklarını söyledi. 


Karaderili, “Termalin başkenti Yalova’nın Termal ilçesine bağlı Akköy’de 2 bin 200 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı termal turizm kompleksini 2017 yılının ilk çeyreğinde hizmete açacağız. Otelin tanıtımı için özellikle Avrupa, Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu’da ofis açtık. Bu ofislerle Türkiye’nin doğal hazinesini, şifalı sularını, tüm dünyaya tanıtıp yılda 700 bin yabancı turist ağırlamayı hedefliyoruz” dedi.


Kongrelere uygun


Yalova’nın en büyük ihtiyacı olan toplantı ve kongre salon açığını da bu yatırımla kapatacaklarını söyleyen Karaderili, Yalova Thermal Palace’ta 4 ayrı toplantı ve kongre salonu var. En büyük salon 1600 kişilik. Bu salonlarla kurumsal firmaları termal su ile buluşturup profesyonel hizmet vereceğiz. Böylelikle Yalova turizminde en büyük sorun olan hafta içi boş kapasite durumu bitecek” dedi. 


Karaderili, resort’un tamamlanmasıyla Yalova’da en az 500 kişiye daha istihdam sağlayacaklarını, toplam istihdamın bu tesiste 800’e ulaşacağını söyledi.


Yalova Termal Palace’ın 40 dönüm arazi üzerine kurulduğunu kaydeden Karaderili, “716 oda ve 2 bin 200 yatak kapasiteli tesiste 5 bin metrekare sağlık, spa ve kür merkezi yer alacak. Marmara Bölgesi’nin en büyük termal turizm kompleksi olacak. Sadece inşaat için ilk etapta 55 milyon euro yatırım yapıldı” diye konuştu.


Yerli turistle yüzde 100 doluluk


İlk tesisini Kuşadası’nda Holiday Leisure Club adıyla açan Karaderili Grup, Bodrum Akyarlar’da Mio Bianco Resort’le ikinci yatırımını yaptı. İlk termal yatırımını, işletmesini devir aldığı Kütahya Emet’teki Emet Thermal Resort & Spa’yla yapan grup, Bodrum Mio Mare otelini de 2016’da açtı. Grup, ayrıca Balıkesir’de Laguna Thermal otelinin inşaatına da devam ediyor.   


Mio Bianco Genel Müdür Yardımcısı Nihat Terzi, turizm sektörünün içinde bulunduğu sıkıntılara karşın ağustos ayında yüzde 100 doluluğa ulaştıklarını söyledi. Terzi, “Geçen yıla kadar yüzde 30 yabancı, yüzde 70 yerli turistle çalışıyorduk ama yabancı turistte sıkıntı olunca iç turizme daha çok ağırlık verdik ve yüzde 100 doluluğa ulaştık. Gecelemede biraz eksiğimiz varsa da ciroda geçen yılın üstüne çıktık. Bayram rezervasyonları da şimdiden doldu” dedi. 


Milliyet


Geri Dön