25 / 04 / 2024

Karakaya Barajı'nın suları çekildi!

Karakaya Barajı'nın suları çekildi!

Karakaya Barajı'nın yapılmasının ardından, ilçeye bağlı Boran Köyü'nde 1956 yılında yapılan Hilbistan Camisi'nin büyük kısmı ve minaresi suyun içinde kaldı. Caminin minaresi, kuraklığın da etkisiyle suyun azalması üzerine tamamen gün yüzüne çıktı...




Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, yarısı Karakaya Baraj Gölü'nün suyu içinde kalan cami minaresi, yağışların azlığı dolayısıyla suyun çekilmesi sonucu tamamen görünür oldu.


Karakaya Barajı'nın yapılmasının ardından, ilçeye bağlı Boran Köyü'nde 1956 yılında yapılan Hilbistan Camisi'nin büyük kısmı ve minaresi suyun içinde kaldı. Zamanla yıkılan caminin minaresi, kuraklığın da etkisiyle suyun azalması üzerine tamamen gün yüzüne çıktı. 


Köylülerden Hakan Zeyveli (23), gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl yağmur yağmadığı için kurak geçtiğini belirtti. Geçen yıl bu dönemlerde yarısı suyun içinde olan minarenin tamamen ortaya çıktığını belirten Zeyveli, "Bu yıl hava yağmurlu geçmediğinden, kurak geçtiğinden dolayı su seviyesi çok düştü, sıfır noktasında. Gördüğünüz minarenin yüzde ellisi suyun altındaydı. Bu yıl ise kuraklıktan dolayı tamamı suyun yüzeyinde kalmıştır" diye konuştu. 


Suların çekilmesi ile ortaya çıkan tarım alanlarını da sürdüklerini ifade eden Zeyveli , "Geçen yıl suyun altında olan bu alanı su çekilince sürdük, mısır ekeceğiz" şeklinde konuştu.


Köylülerden Sıddık İncik (79) ise bu yılın çok kurak geçtiğini dile getirerek, "Burası eskiden araziydi, köydü. Şu karşıda köy vardı, mahalleler kalktı, 1984'te baraj geldi. Bu sene de kurak geçtiği için baraj çok çekildi" ifadesini kullandı. 


 

AA


Geri Dön