19 / 04 / 2024

Karakoç kaplıcaları yıkılmak üzere!

Karakoç kaplıcaları yıkılmak üzere!

Özellikle ilk bahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerinilgisini çeken, hastalıklara da şifa olan Seferihisar Karakoç kaplıcaları, bakımsızlıktan ve ilgisizlikten kaderine terk edilmiş vaziyette .




Tarihi iki bin yıl öncesine dayanan ve iki yüz yıla yakın bir zaman diliminde de  İzmir  de şifa kaynağı olarak bilinen Seferihisar Karakoç kaplıcaları, bakımsızlıktan ve ilgisizlikten kaderine terk edilmiş vaziyette .Özellikle ilk bahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin, özellikle de hastalıklarına şifa arayan vatandaşların akın ettiği ve çevresindeki araziyi çadır kent haline getiren Seferihisar ilçesine bağlı, Kavak köy sınırları içinde bulunan Karakoç kaplıcalarının bakımsız halini görenlerin içi sızlıyor. Tarihi kaplıcalarımızdan biri olan Karakoç'un su sıcaklığı 65-75 derece ve mineraller sayısı ise 17. Seferihisar ilçesine de 17 kilometre mesafesi olan kaplıcanın, su içeriğinde: anti potasyum,sülfat, karbondioksit,sodyum klorür, bikarbonat gibi mineraller mevcut olup; deri hastalıkları, ağız ve diş sağlığı,romatizma, raşitizm(süt çocuklarında görülen D vitamini eksikliği, kemik hastalıkları ve fosfor eksikliği) gibi hastalıklara da şifa kaynağı. Bu kaplıca suyunu içenlerinde mide ve bağırsak hastalıklarına şifa buldukları da söyleniyor. Bir çok hastalıklara fayda sağlayan Karakoç kaplıcalarına, yıllar önce kadın-erkek hastalar için taş duvarlardan oluşan iki ayrı oda yapılmış. Bu odalar şimdi bakımsızlık ve ilgisizlikten yıkılmak üzere. 

Doğru dürüst kapısı bile olmayan odalarda hastalıklarına şifa arayan vatandaşlar, yetkililerin bu çirkin görüntüye ve sağlığı tehdit eden kötü koşulları bir an önce ele almalarını ve çözüm sağlamalarını istedi. 


Sabah


Geri Dön