24 / 04 / 2024

Karaköprü'de kaçak yapıya geçit yok!

 Karaköprü'de kaçak yapıya geçit yok!

Karaköprü İlçe sınırlarındaki orman eteklerine kaçak olarak hazine arazisi üzerine yapılan 1 villa ve gecekondu ev Karaköprü Belediyesi tarafından yıkıldı.



Karaköprü İlçe sınırlarındaki orman eteklerine kaçak olarak hazine arazisi üzerine yapılan 1 villa ve gecekondu ev Karaköprü Belediyesi tarafından yıkıldı. Karaköprü Belediyesi Yapı ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilerek yasal işlemleri tamamlanan, Güllübağ Mahallesindeki 1 villa ve Gecekondu evin yıkım işlemi gerçekleştirildi. Zabıta ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen yıkımlarda kaçak olarak hazine arazisi üzerine yaptırılan yapılar iş makineleri tarafından yerle bir edildi.


Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, yasal işlemleri yapmadan hiç kimsenin kendi kafasından kalkıpta yapı yapamayacağını söyledi.


BAŞKAN ÇİFTÇİ; "HERKESE ADİL VE EŞİT DAVRANMAMIZ LAZIM"


Başkan Çiftçi, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Karaköprü Belediye Başkanlığı tarafından bugün gerek hazine arazileri üzerine yapılan ve gerekse özel mülkiyette yapılan fakat projelendirilmeyen kaçak yapı olarak nitelendirilen iki yapı, Yapı Kontrol Müdürlüğümüz, Zabıta Müdürlüğümüz ve Fen İşleri Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde bu yıkımlar gerçekleştirildi. Burada ben şunu söylemek istiyorum. Karaköprü Belediyesinde sıfır kaçak yapı, kesinlikle tüm yapılarımız ruhsatlı olmuş olup, ruhsatsız yapıya izin vermiyoruz. Çünkü bu şehir hepimizin bu şehri birlikte koruma altına almamız gerekiyor. Yasal anlamda kendi hakları ölçüsünde iş ve işlem yapan tüm yapı sahiplerini korumamız gerekiyor. Herkese adil ve eşit davranmamız lazım. Bizler birim olarak; gerek İmar Müdürlüğümüz, gerek Yapı Kontrol Müdürlüğümüz olarak biz insanlarımızın emrindeyiz. Onların iş ve işlemlerini yapmak için buradayız. Onlara proje anlamında her yönüyle destek olmaya hazırız. Yasal işlemleri yapmadan hiç kimse kendi kafasından kalkıpta yapı yapamaz. Yaparlarsa bizlerde birim olarak görevimizi yapmak durumundayız. Çünkü şehrimizi düşünüyoruz. Çünkü biz insanlarımızı düşünüyoruz. Bizler Belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Hiçbir yapının yıkılmasını istemiyoruz. Fakat yasalara aykırı davranıldığında bizlerde yasaların bize vermiş olduğu görev sorumluluğu bilerek yetkilerimizi kullanmamız gerekiyor” dedi.


GAP Gündemi


Geri Dön