20 / 04 / 2024

Karaköy’e 320 milyon $’lık 12 otel geliyor!

Karaköy’e 320 milyon $’lık 12 otel geliyor!

Son dönemde butik oteller, restoran ve kafelerle adından söz ettiren Karaköy, turizm merkezi olma yolunda ilerliyor. Karaköy’de bu gelişimi gören yatırımcılar hızla otel projelerine yöneldi.



Son dönemde butik oteller, restoran ve kafelerle adından söz ettiren İstanbul Karaköy, turizm merkezi olma yolunda ilerliyor. Galataport projesi ile çehresi değişmesi beklenen Karaköy’de bu gelişimi gören yatırımcılar otel projelerine yöneldi. Son 10 yılda Karaköy’de bulunan 551 binadan 229’u iyileştirilirken, bölgede şu anda 12 otel yatırımı devam ediyor. 2019 yılına kadar tamamlanması beklenen toplam 1.600 oda kapasiteli 12 otele 320 milyon dolarlık yatırım planlanıyor. Galataport kapsamında inşa edilecek otellerle birlikte bu kapasite de artacak.

 

Yatırıma özendiriyoruz

 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Karaköy’ün son 10 yılda adım adım iyileştiğini belirterek, “Son dönemde Karaköy’ün bu kadar konuşulmasına sebep olan yatırımlar, önümüzdeki dönemde yapılacak olanların yanında küçük kalıyor. Galataport”a ihale bedeli hariç 750 milyon dolar yatırım yapılacak. Galataport’taki oteller hariç 12 yatırım daha planlanıyor. Böylece toplam 7 bin 500 istihdam sağlanacak” diye konuştu. 

 

Karaköy’de yatırıma özendirdiklerini anlatan Demircan, “Karaköy, en önemli turizm mekanlarından birisi olacak. Buradaki butik yatırımlar bölgeyi daha iyi ndktalara getirdi. Burada konut yok, bölge turizm potansiyeli taşıyor. Bir yerde yatırım, istihdam ve hareket varsa orada fiyatlar da yukarı çıkıyor” dedi.


Vatan




Geri Dön