29 / 03 / 2024

Karaman Havalimanı için çalışmalar başladı!

Karaman Havalimanı için çalışmalar başladı!

Lütfi Elvan, Karaman'ın havalimanına en kısa sürede kavuşacağını açıkladı. Elvan; Karaman Havalimanı için yer tespiti yapıldığı, altyapı kesin proje çizimleri, fizibilite ve zemin etüdü ile ÇED işlemleri tamamlandığı vurguladı.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde ve bazı siyasilerin açıklamalarında dolayı basın açıklaması yaptı. Yazılı olarak yapılan açıklamada Eski Bakan Lütfi Elvan’ın karaman Milletvekilliği döneminde Karaman Havalimanı konusunda verdiği sözü yerine getirmediği iddiası tamamen asılsız ve iftira olduğu belirtildi. Karaman Havalimanı için neler yapıldığını bilmeyenlerin etik dışı tutum ve iftiraları ile konuyu bir karalama kampanyasına dönüştürdüğü vurgulandı.


Karaman, Havalimanına en kısa sürede kavuşacağı açıklandı. 2014 yılının Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Karamanlılara havalimanı müjdesini verildiği ve 1 yıl gibi planlanan da çok kısa bir sürede Karaman Havalimanı için yer tespiti yapıldığı, altyapı kesin proje çizimleri, fizibilite ve zemin etüdü ile ÇED işlemleri tamamlandığı vurgulandı. Bu yıl ihaleye çıkılacağı ve her şeyin planlandığı şekilde gitmekte olduğu belirtildi.


Batı Antalya’ya yapılacak yeni havalimanı için çalışmalara başlandığını bildiren Elvan, “Bölgede orta ve büyük gövdeli uçakların iniş kalkışına müsait yurt içi ve yurt dışı tarifeli seferlere de imkân veren konvansiyonel boyutlarda yeni bir havalimanı yapımına yönelik yer tespit çalışmaları sürmektedir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri de geçen hafta bölgeye gitmiş ve havalimanının yapılacağı yer konusunda incelemelerde bulunmuşlardır. İnceleme sonucunda Batı Antalya bölgesinde bir mevki belirlenmiştir” ifadelerini kullandı.


Elvan, bölgenin tarihsel dokusu da göz önünde bulundurularak Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ile yapılacak değerlendirmeler neticesinde havalimanının yerinin kesinlik kazanacak proje ihalesine çıkılacağını kaydetti.


Milliyet


Geri Dön