28 / 03 / 2024

Karaman Kongre ve Fuar Merkezi çalışmaları başladı!

Karaman Kongre ve Fuar Merkezi çalışmaları başladı!

Karaman Belediyesi'nin önemli projelerinden birisi olan Fuar ve Kongre Merkezi'nde çalışmalara başlandı. Elmaşehir Mahallesi'nde yapılacak olan yeni Fuar ve Kongre Merkezi 20.035 metrekare alan üzerinde inşa edilecek.



Karaman Belediyesi'nin önemli projelerinden birisi olan Fuar ve Kongre Merkezi'nde çalışmalar başlandı.


Elmaşehir Mahallesi'nde çalışmalarına başlanan Fuar ve Kongre Merkezi, kapalı semt pazarı ve 1. Toki konutları arasında, 20.035 metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Yeni Fuar ve Kongre Merkezi'nin Karaman'a önemli bir prestij kazandıracağını söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti: "Şehrin önemli ihtiyaçlarından olan Fuar ve Kongre Merkezi projemizde hamdolsun çalışmalar başladı. Bodrum, zemin, l.Kat ve Teras Kat olarak toplam 8750 metrekaredir. Betonarme ve çelik yapı nizamında 500 kişilik kongre merkezi yapılması planlanmaktadır. 


Kongre merkezimiz aynı zamanda; toplantı, seminer, çalıştay, konferans vb. etkinliklerde kullanılabilecek multi-fonksiyonda yapılacaktır. 1500 metrekare Fuar Alanı da betonarme ve çelik konstrüksiyondan oluşmaktadır. Binanın bahçesinde 12 büyük araçlık otopark, 6'sı engelli olmak üzere 118 normal araçlık otopark planlanmıştır." 


FUAR VE KONGRE MERKEZİ BİRÇOK İHTİYACI KARŞILAYACAK 

Başkan Çalışkan: "Çok amaçlı organizasyonlarda kullanılabilecek olan Fuar Alanı, Kongre Merkezi ile bağlantılı olacak. Ayrıca kapalı sistem harici açık alanlarla fuar alanı genişletilebilecek. Devlet Planlama Teşkilatı, Kalkınma Bakanlığı ve Belediyemiz işbirliği ile birlikte Karamanımıza çok güzel bir yer kazandırıyoruz" dedi. 


Anadolu'da Bugün


Geri Dön