26 / 04 / 2024

Karaman TOKİ kura sonuçları açıklandı!

Karaman TOKİ kura sonuçları açıklandı!

TOKİ'nin Karaman Kırbağı projesindeki 577 konut için kura çekimi yapıldı. Karaman TOKİ kura sonuçları açıklandı.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Karaman Merkez Kırbağı Mahallesi’nde inşa edilen 577 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi. Kura töreni 17 Nisan, Pazartesi günü Kazım Karabekir Spor Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirildi.


Vatandaşlardan yoğun ilgi gören projede 577 konuta 5.551 başvuru yapıldı. Kurası çekilen konutların 437’si 2+1, 140’ı ise 3+1 planında tasarlandı. Projede kapsamında ayrıca ticaret merkezi ve cami bulunuyor.


 BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİ?


1. T.C. vatandaşı olması,


2. Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 (üç) yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.


3. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması,


Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç



4. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak,


Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.


5. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.200-₺ olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.200-₺ olması gerekmektedir.)


6. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.


BAŞVURU NASIL YAPILDI?


Başvuru sahipleri;


1. Başvuru Formu kategorisine göre T. Halk Bankası A.Ş. yetkili Karaman Şubelerinden 2 nüsha olarak temin edilecektir.


2. Aşağıda yer alan belgeler ve Başvuru Formu ile birlikte 06 - 31 Mart 2017 tarihleri arasında T. Halk Bankası A.Ş. yetkili Karaman Şubelerine başvurulacaktır. Başvuru Formları Banka tarafından kategorisine göre numaralandırılarak başvuruda istenilen evraklarla teslim alınacak ve 1 nüsha da başvuru sahibine geri verilecektir.


3. Başvuru işlemleri sırasında 2. Kategori ve 3.kategori alıcı adaylarından başvuru sırasında 1.000-₺ başvuru bedeli alınacaktır.


4. Kimlik tespiti için Nüfus Cüzdanı ibraz etmek şartı aranacaktır. Başvurular şahsen yapılacaktır.


Başvuruların kabul edileceği yer : T. Halk Bankası A.Ş.’nin yetkili Karaman Şubeleri


Hürriyet




Geri Dön