26 / 04 / 2024

Karapınar TOKİ kurasına engelliler itiraz etti!

Karapınar TOKİ kurasına engelliler itiraz etti!

Karapınar TOKİ kurasına engelliler itiraz etti. Karapınar TOKİ konutları için gerçekleştirilen konut kurasında engelliler ve yakınları kendilerine 4 engelli kontenjanı olduğunu ancak 1 engelli çekilişi yapıldığını söyleyerek tepki gösterdi.




Karapınar  TOKİ  konutları için gerçekleştirilen konut kurasında engelliler ve yakınları kendilerine 4 engelli kontenjanı olduğunu ancak 1 engelli çekilişi yapıldığını söyleyerek tepki gösterdi.


T. C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Eskişehir Odunpazarı’nda Karapınar’da yapımı gerçekleştirilen 73 konutun konut alma hakkı ve konut belirleme kurası YKSM’de çekildi. Kura sonrasında kuraya katılan engelliler ve yakınları uygulamanın yanlış yapıldığını söyleyerek tepki gösterdi. Kendilerine verilen başvuru koşullarında 4 engelliye konut hakkı verileceğinin ifade edildiğini anlatan engelliler kuraya itiraz edeceklerini söyledi. Kurayı gerçekleştirenler ise 3+1 50 konut için 48 başvrunun yapıldığını ve bu nedenle çekiliş yapılmadan konutların hak sahiplerine verildiğini, kalan 2+1 20 konut ve 4+1 3 konut için kura çekilişinin gerçekleştirildiğini söylediler. Toplamda kalan 23 konut için 2 gazi, 9 engelli ve 48 normal başvurunun yapıldığını aktaran yetkililer, 4+ 1’lerde için 3 konut için engelli ya da gazi başvurusu yapılmadığını toplam 6 başvuru yapıldığını ifade ettiler.


“ENGELLİLER İÇİN 4 HAK VAR DENMİŞ”


Metrekare farkı gözetmeksizin yapılan kurada önce 2+1 konutları için 1 gazi ve 1 engelli belirlendi. 1 gazi ve engelli kura ile belirlendikten sonra, kalan gazi ve engelliler de normal katılanların arasında katılarak yeniden kura çekildi. Gerçekleştirilen kura sonrasında ev sahibi olamayan katılımcılardan Necati Demiral, “Bize verilen tebligatta başvuru şartlarında bunlar yazmıyor, engelliler için 4 hak var denmiş, diğer 3 engelli için kura çekilmedi, onların evi nerde? Bunda haksızlık yok mu?” diyerek tepki gösterdi.


BAŞVURU İÇİN 2 BİN LİRA YATIRDILAR


Engelli Zinnur Kapaklıkaya’nın kanser hastası eşi Zeynep Kapaklıkaya da sadece 1 engelliye konut hakkı verilmesini eleştirdi. Zeynep Kapaklıkaya, “Bize engelliler için 4 konut çekilecek dediler, engellilik oranı yüksek olanlara öncelik tanınacak dediler, eşim yüzde 85 engelli, ben de kanser hastasıyım ev bizim hakkımızdı” ifadelerini kullandı. Başvuru yapabilmek için 2 bin lira yatırdıklarını anlatan Kapaklıkaya çifti, bu parayı yatırabilmek için zorlandıklarını ama ev sahibi olabilmek için bulup yatırdıklarını söyledi. Kapaklıkaya çifti bu paranın 1 hafta içinde kendilerine iade edileceğinin söylendiğini aktararak, çekilişin yeniden yapılması için itirazda bulunacaklarını, gerçekleştirilen kura ile kendilerine söylenen koşulların birbirini tutmadığını dile getirdi.


EV SAHİBİ OLANLAR


Kura ile 2+1 ev sahibi olan katılımcılar şöyle: Arif Küçüktopçu, Özgül Aktaş, Süleymen Aslan, Merve Çınar, Bedriye Sarıgöl, Hayzeran Esen, Semih Çiçek, Meral Yılmaz, Ali Yüksel, Özge Duygu Tosun, Zuhal Güreş, Emnie Karakoç, Bilal Tayfun Yetişkul, Soner Dölek, Nejla Eriş, Hanife Selek, Sahibe Alkan, Zehra Yüksel, Leyla Tübençokrak.


4 +1 ev sahibi olanlar ise şöyle:


Muhammet Büyük, Fatma Darol, Muhammed Kılıç.



Es Gazete


Geri Dön