19 / 04 / 2024

Karareis Barajı'nın temeli gelecek hafta atılacak!

Karareis Barajı'nın temeli gelecek hafta atılacak!

Bakan Veysel Eroğlu, Çeşme Yarımadası'nda su sorununu bitirecek Karareis Barajı'nın temelinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı törenle atılacağını bildirdi..



İzmir milletvekili adayı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'e ve Çeşme Yarımadası'na su sağlayacak Karaburun Karareis Barajı'nın temelinin gelecek hafta atılacağını söyledi. Seçim çalışmaları kapsamında Çeşme ve Urla'yı ziyaret ederek, vatandaşlara hitap eden Eroğlu, "İzmir'i çiçek gibi yapacağız" demelerinin birilerini rahatsız ettiğine dikkat çekerek "Rahatsız olmasınlar. Ben İzmir'in bakanı, vekili olarak değil de İzmir'in hizmetkarı olarak geliyorum. Sizlerle birlikteyiz" dedi. Karaburun Karareis Barajı'nın temelinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle gelecek hafta atılacağını belirten Eroğlu, "Çeşme'de su yokmuş. Karareis Barajı İzmir'e ve Çeşme'ye su getirecek. Hem sulama hem içme suyu ihtiyacına cevap verecek. Temel atarken 'şu gün şu saat' diye suyun geleceği saati de vereceğiz. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da geliyor. 2019'a kadar nereye ne zaman yapacağımızı belirleyen Egegep Projesi'ni açıklayacak" dedi. 


TOKİ'DE SORUN YOK 

Bakan Eroğlu, Çeşme'deki  TOKİ  konutları inşaatına ilişkin soru üzerine, "TOKİ Başkanı ile yeni görüştüm, inşaatlar durmadı, devam ediyor. İkinci kısım için talep varmış. İlçe Başkanımız Alpaslan Bey çok çalışkan. Birlikte TOKİ'yi buraya getireceğiz" cevabını verdi. Ailece Çeşme'yi çok sevdiklerini anlatan Eroğlu, "Burada değerli dostlarımız var. Çeşme İzmir'in en güzel ilçelerinden birisi. İnşallah sürekli geleceğiz" diye konuştu. Eskiden bir göleti 45 milyon liraya yaptıklarını anlatan Eroğlu, "Bunlar arşivde var. İsteyen bakabilir. Çeşme'ye su getirmek için bir tane baraj, bir tane de gölet yapacağız. Biz aynı göleti sulaması dahil 4.5 milyon liraya bitiriyoruz, onda bir maliyetine. Onlar 22 yılda bitiriyorlar. Biz sulaması dahil 18 ayda bitiriyoruz. Fark burada. At binenin kılıç kuşananın. Bizim tecrübemiz var. İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır" diye konuştu. 


DOĞA TURİZMİ 

Çeşme'de orman, doğa, yayla, av turizmini geliştireceklerini söyleyen Eroğlu, rüzgar türbinlerinin ilçe turizmini tehdit ettiğinin belirtilmesi üzerine, "Doğru. Biz de bunu düşünerek özellikle milli parklarda kuş göçlerinin olduğu yerlerde bunlara izin vermiyoruz. Gelibolu gibi tarihi mekanlarda izin vermiyoruz. İzin verilmeyecek alanları belirledik. Ormanlık alanlarda biz de bu hususlara azami derecede dikkat ediyoruz. Bu şekilde sizler de mahsurlu alanlar varsa söylerseniz gereğini yaparız" açıklamasında bulundu. Eroğlu, herkesin gönlünü kazanmak istediklerini, giyim kuşamın önem taşımadığını sözlerine ekledi. 


BAYINDIRLI ÇİFTÇİNİN RÜYASI GERÇEKLEŞİYOR

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir'in Bayındır ilçesinde inşa edilecek ve Küçükmenderes ovasında toplam 30 bin 470 dekar zirai alanı suya kavuşturacak olan Ergenli Barajı'nın temelini yarın atacak. 150 milyon lira yatırım bedeliyle DSİ tarafından yapılacak Ergenli Barajı ile Küçükmenderes Nehri'nin yan kollarından Ilıcadere, Paşasuyu deresi ve Pelit deresinin su potansiyelleri değerlendirilerek 39 milyon metreküp su depolanacak. Küçükmenderes ovasında 30 bin dekar zirai alan yüksek basınçlı borulu sistemle sulanacak. Ergenli Barajı'nın hizmete alınması ile yöre çiftçisinin cebine dekar başına 626 lira olmak üzere toplam 21 milyon lira fazladan para girecek. 


Sabah


Geri Dön