19 / 04 / 2024

Karasi Belediyesi yapı ruhsatında ön onayı kaldırdı!

Karasi Belediyesi yapı ruhsatında ön onayı kaldırdı!

Karasi Belediyesi imar işlemlerinin daha hızlı ilerlemesi için yapı kontrolde ön onay sistemini kaldırdı. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ruhsat işleKaresi'de düzenli, planlı ve daha sağlıklı yapıların oluşacağını belirtti.



Ön onaylı başvuruların kabul edilmeyeceğini belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ruhsat işlemlerinin hızlanması ile birlikte, Karesi'de düzenli, planlı ve daha sağlıklı yapıların oluşacağını belirtti. 


Ön onay kalktı 


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir, Karesi İlçesi'ndeki yapı denetim şirketleri ile biraraya geldi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yapı denetim şirketlerinin işlemlerini daha hızlı yapabilmeleri için bürokrasi ve çok fazla iş yüküne neden olan ön onayın kaldırıldığını belirtti. Evraklarını eksiksiz hazırlayan yapı denetim şirketlerinin artık belediyede ruhsat işlemlerini kısa sürede tamamlayağı ve daha önceden ön onayı alınmış işlemler devam ederken, artık yeni başvurularda işlemlerin ön onaysız olarak yapılacağını söyleyen Yılmaz, "İşlemlerimizin hızlanmasıyla beraber şehrimize yatırımcılar gelmeye başlayacak, sosyal yaşantı alanlarımız oluşacak ve markalaşma konusunda ciddi bir adım atmış olacağız" dedi. 


'Karesi fikirlerinize önem veriyor' 


Başkan Uğur, "Bizde adamına göre muamele yok. Sizlerin de gördüğü gibi Karesi Belediyesi'nin diğer belediyelerden farkı var, bunu hissetmeniz gerekiyor" diyerek, Karesi Belediyesi'nin daha kurumsal ve ciddi olduğunu vurguladı. "Karesi Belediyesi sizleri muhatap alıyor, sizlerle istişare ediyor, fikirlerinize önem veriyor" diyen Başkan Uğur, "Daha önceki belediyeler böyle çalışmıyordu. Karesi Belediyesi sizin işlerinizi kolaylaştırıyor. Yapı kontrolde atılan bu adım inşallah diğer belediyelere de güzel bir örnek olur" şeklinde konuştu. 


Balıkesir Büyükşehir Merhaba



Geri Dön