28 / 03 / 2024

Karasu sahilinde yapılacak projenin ihalesi 17 Şubat'ta!

Karasu sahilinde yapılacak projenin ihalesi 17 Şubat'ta!

Yerel Seçimler öncesinde kamuoyuna duyurulan yeni bir projede daha çalışmaların başladığını açıklayan Başkan Toçoğlu, Karasu sahilinde 25 bin metrekarelik alanda yeni bir proje başlatıyoruz, dedi.



İçerisinde amfi tiyatro, oturma ve çocuk oyun grupları, plaj futbol ve voleybol sahaları, yürüyüş yolları ve diğer sosyal alanların yer alacağı projemiz ile Karasu sahilinde mavi bayrak dalgalanacak. Projemizin ihalesini 17 Şubat Salı günü gerçekleştireceğiz. Karasu’ya ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Yerel Seçimler öncesinde şehrin kuzey bölgesi için müjdelediği yeni bir projede daha çalışmaların başladığını açıkladı. Başkan Toçoğlu, “Daha önce Karadeniz sahil şeridinde yer alan Karasu, Kocaali ve Karaboğaz sahillerinde gerekli düzenlemelerin yapılacağını duyurmuş, şehrin kuzey bölgesinin turizm potansiyeli için önemli bir adım atacağımızı müjdelemiştik. Bu kapsamda Karasu’da 25 bin metrekarelik alanda geniş bir çalışma başlatıyoruz. Karasu’ya ve şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.


Kuzeyde Mavi Bayrak Dalgalanacak

Hayata geçirilecek Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Alanı Projesi ile ilgili bilgiler de veren Başkan Zeki Toçoğlu, “Projemiz kapsamında içerisinde amfi tiyatro, oturma ve çocuk oyun grupları, plaj futbol ve voleybol sahaları, yürüyüş yolları ve diğer sosyal alanların yer alacağı kapsamlı bir çalışma hayata geçireceğiz. İnşallah yeni projemiz Karasu ve şehrimizin turizm potansiyeline de önemli katkılar sunacak. Kısa süre içerisinde başlatacağımız çalışmaların ardından Karasu sahilinde mavi bayrak dalgalanacak” ifadelerini kullandı.


İhale 17 Şubat Salı

Yeni projede ihale hazırlıklarının tamamlandığını da açıklayan Başkan Toçoğlu, “Yerel seçimler öncesinde hemşerilerimize vaat ettiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. İnşallah Karasu sahilinde başlatacağımız rekreasyon projemizin ihalesini de 17 Şubat Salı günü gerçekleştireceğiz. Şehrin kuzey bölgesinde başlatacağımız projemizin devamında Kocaali ve Karaboğaz sahillerinde de çalışmalarımız başlayacak. Böylelikle sahillerimizin turizm potansiyeline yönelik önemli bir adım atmış olacağız” dedi.


60 Kilometrelik Sahil Temizlendi

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Geçtiğimiz yaz aylarında kuzey sahil şeridinde kapsamlı bir temizlik çalışması da başlatmıştık. Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahil şeridini kapsayan yaklaşık 60 kilometrelik alanda önemli bir çalışma gerçekleştirdik. Böylece kuzey sahillerini mavi bayrakla buluşturmak adına da önemli çözümler ürettik. İnşallah yeni projelerimiz ile seçim öncesinde hemşerilerimize sözünü verdiğimiz bir çalışmayı daha şehrimize kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön