29 / 03 / 2024

Karataş'tan Üçkuyular'a 5 ahşap iskele yapılacak!

Karataş'tan Üçkuyular'a 5 ahşap iskele yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 adet ahşap iskele yapacak. İzmirdeniz Projesi kapsamında, Karataş'tan Üçkuyular'a kadar uzanan kıyı şeridinde yapılacak 5 adet ahşap iskele için 13 Kasım 2014'de ihale gerçekleştirilecek.




İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karataş'tan Üçkuyular'a kadar uzanan kıyı şeridinde 5 adet ahşap iskele yapacak. İzmirdeniz Projesi kapsamında, Karataş'tan Üçkuyular'a kadar uzanan kıyı şeridinde yapılacak 5 adet ahşap iskele için 13 Kasım 2014'de ihale gerçekleştirilecek. "İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi" çerçevesinde Pasaport, Konak Pier-Karataş ve Üçkuyular-Göztepe İskele arasındaki kıyılar düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi, 5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğundaki iskelelerden birini Göztepe sahilinde kuracak. Eskiden deniz banyolarının ve iskelelerin olduğu Karataş-Karantina bölgesinde ve Susuzdede önlerinde ikişer adet olmak üzere toplam 5 iskelenin yapımı gerçekleştirilecek.


Denizle iç içe

Söz konusu çalışmalarla, sahil şeridinin kentin diğer kıyılarına nispeten dar olan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın bu dezavantajını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirten  İzmir  Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, "Ahşap iskeleler, İzmirlilerin denizle buluşmasında önemli rol üstlenecek. Kıyıya gelenler denizle iç içe olacak" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön