19 / 04 / 2024

Karatay Belediyesi toplu konut projelerine yenisini ekliyor!

Karatay Belediyesi toplu konut projelerine yenisini ekliyor!

Karatay Belediyesi 22. Toplu Konut Hamlesi'ni kuruyor. Keykubat mahallesine kurulacak 864 dairelik KEYKUBAT KONAKLARI hakkında basın toplantısı düzenleyen Başkan Mehmet Hançerli, 5 - 9 Mayıs tarihleri arasında üye kayıtlarının başlayacağını duyurdu.



Belediye hizmet binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Keykubat Mahallesi Karakayış Caddesi, Mekkâre, Kumsal, Taşlıçay, Karakayalı, Ardıçeli, Süngerli, Başorman ve Kuşadalı İbrahim Sokaklar ile Küfe Caddesi arasında kalan alanda kurulacak 864 dairelik KEYKUBAT KONAKLARI'nın 2 yıl süren bir çalışmanın sonucu olduğunu söyledi. Karatay Belediyesi olarak son kalan projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Hançerli, vatandaştan tapu devirleri alınan ve son aşamaya gelinen projelerin haricinde belediye öncülüğünde başka bir kooperatif kurulmayacağını bundan sonraki çalışmaların özel sektöre devredileceğini kaydetti. 106 Bin m2 alanda Keykubat Mahallesi'nde başlatılan konut projesinin Karatay'm ikinci büyük toplu konut hamlesi olduğunu ifade eden Başkan Hançerli, 36 bloktan oluşan 864 dairelik Keykubat Konaklarının taban alanı kat sayısının %25 olduğunu belirterek %75 lik alanına ise çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve her daire için kapalı otopark ile depolar yer alacağını açıkladı. Teknolojinin en son örneğini bu konutlara uygulanacağını dile getiren Hançerli, Keykubat Konutlarının zeminden ısıtmalı, asansörlü, ısı ve ses yalıtımlı özelliklere sahip olacağını söyledi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli dairelerin metrekarelerini ve ödeme şeklini de şöyle sıraladı; -135 m2 lik dairelere 330 üye, 10 Bin TL Peşinat ve 1.500 TL aidat - 100 m2 lik dairelere 110 üye, 7 Bin 400 TL Peşinat ve 1120 TL aidat - 85 m2 lik dairelere 85 üye, 6 Bin 300 TL Peşinat ve 950 TL aidat olarak belirlendiğini dile getirerek 5 Mayıs Pazartesi ile 9 Mayıs Cuma günleri arasında ön kayıt müracaatların alınacağını vurguladı. 

Başkan Hançerli ayrıca ön kayıt müracaatların 525 olan üye sayısını geçme durumunda asil üyelerin noter huzurunda çekilecek kura sonucu belirleneceğini sözlerine ekledi. 


Hakimiyet Konya


Geri Dön