20 / 04 / 2024

Karatay Belediyesi’nden yeni konut hamlesi!

Karatay Belediyesi’nden yeni konut hamlesi!

Karatay Belediyesi; şehrin merkezinde Mevlana Türbesine yürüme mesafesinde 24. Toplu Konut Hamlesi olan bin 200 konutluk Kerimdede Mahallesi toplu konut projesi için çalışmalara başlıyor.



Karatay Belediyesi; şehrin merkezinde Mevlana Türbesine yürüme mesafesinde 24. Toplu Konut Hamlesi olan bin 200 konutluk Kerimdede Mahallesi toplu konut projesi için çalışmalara başlıyor.  Daire kura çekimi Karatay Belediyesi Meclis Salonu'nda 18 Temmuz Salı günü saat 09:00'da başlatıldı.


Arsa sahiplerinin daire kura çekiminde konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay'ın merkezinde yer alan Kerimdede Mahallesi'nin çöküntü alanı görüntüsünden kurtarılması, eski yapıların yerine modern ve daha yaşanabilir evler yapılması için çalışmaları başlattıklarını açıkladı. 


Kerimler, Küçükkumköprü, Mengene, Sarıyakup Caddesi ile Hacı Ömerler ve Topraklık Cami Sokaklar arasında kalan 158 bin 240 metrekare alanda gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışması ile Karatay'ın daha güzel bir çehreye sahip olacağını belirten Başkan Hançerli; "Hemşerilerimizin, Konya'nın merkezinde yer almasına rağmen bir çöküntü alanı görünümünde olan evlerden kurtulup; modern mimari ile inşa edilmiş evlerde ikamet etmeleri en büyük hedefimizdir."dedi.



Yeni Konya 


Geri Dön