28 / 03 / 2024

Karatay Çelebi Camii'nin inşaatı hızlandı!

Karatay Çelebi Camii'nin inşaatı hızlandı!

KARATAY Belediyesi yatırımlarına devam ederek Şeyhulema Çavuşoğlu Mahallesi Aslanlı Kışla Caddesi üzerinde Karatay Belediyesi Çelebi Camii'ni Karatay'a kazandıracak.



Karatay Belediyesi Çelebi Camii'nin 5 bin 424 m2 arsa alanı üzerinde 2 bin 280 m2 inşaat alanına sahip olduğunu belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; bodrum kat ile birlikte toplamda 3 kattan oluşacak olan Celebi Camii'nin bölgenin en büyük camisi olarak büyük bir ihtiyacı karşılayacağını belirtti. 


BİNYÜZ KİSİ BİRLİKTE NAMAZ KILACAK 

Farklı mimarisiyle dikkat çeken caminin yapımının ve düzenlemesinin tamamen Karatay Belediyesi tarafından üstlenildiğini vurgulayan Başkan Mehmet Hancerli; tamamlandığında bin 100 kişinin aynı anda ibadet edebileceğini kaydetti. Cemaat mahallerinden abdesthanelere, hanımlar mahfilinden kapalı otopark, gasilhane, morga kadar tüm detayları düşündüklerinin altını çizen Mehmet Hancerli, "Camiler birlik ve beraberliğin saglamlastırıldıgı kutsal mekânlar. Din görevlileri ise gönüllüğü kendine esas edinen, cemaatinin derdiyle dertlenen önemli şahsiyetlerdir. Aynı safta omuz omuza Allah'ın huzuruna durdukları yegâne mekânlar olduğunu dile getiren Hancerli, camilerimizin insanların sosyalleşmelerine de katkıda bulunan müesseselerdir" dedi. 


Star Konya


Geri Dön