26 / 04 / 2024

Karatay Sevgi Evleri'nin açılışı gerçekleştirildi!

Karatay Sevgi Evleri'nin açılışı gerçekleştirildi!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Konya'nın Karatay ilçesinde yapımı tamamlanan Sevgi Evleri'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, duyarlı ve merhametli bir toplum olarak çocuklara sahip çıkmaya çalıştıklarını belirtti...




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, artık çocuk evlerine geçiş yaptıklarını belirterek, "Herhangi bir sokaktaki bir apartmanın herhangi bir dairesinden ev kiralıyoruz. O eve 6 çocuk ve 3 bakıcı anneyi koyuyoruz. O apartmandaki insanlar nasıl yaşıyorlarsa onlarda öyle yaşıyorlar. Bunun çok daha normal bir hayat olduğunu düşündüğümüz için bu sisteme geçiyoruz" dedi.


İslam, Karatay ilçesinde yapımı tamamlanan Sevgi Evleri'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, ülkenin geleceğinin çocuklarda olduğunu, duyarlı ve merhametli bir toplum olarak çocuklara sahip çıkmaya çalıştıklarını belirtti.


Devletin bu konularda çok uzun yıllara dayanan çalışmaların olduğunu ifade eden İslam, başlangıçta devletin korumasına terk edilmiş çocukların koğuş sistemiyle yapılandırılmış yuva ve yurtlarda kaldıklarını söyledi. Bu sistemden 2005-2006 yılından itibaren uzaklaşmaya çalıştıklarını vurgulayan İslam, şunları kaydetti:


"Çocuklarımızı daha küçük birimlerde daha sıradan ailelerin yaşam tarzlarına yakın yerlerde hayat tarzı içinde barındırmaya çalışıyoruz. Onlardan ilki şimdi açılışını gerçekleştireceğimiz sevgi evleri modeliydi. Devletin korumasına terk edilen çocukların sıradan insanlar olarak yetişmesini istiyoruz herkes gibi... 'Yurt çocukları' gibi kategorize edilmelerini istemiyoruz. Herkes gibi, sıradan ailelerin çocukları gibi yaşamalarını istiyoruz. Artık çocuk evlerine geçiş yapıyoruz. Herhangi bir sokaktaki bir apartmanın herhangi bir dairesinden bir ev kiralıyoruz. O eve 6 çocuk ve 3 bakıcı anneyi koyuyoruz. O apartmandaki insanlar nasıl yaşıyorlarsa onlarda öyle yaşıyorlar. Bunun çok daha normal bir hayat olduğunu düşündüğümüz için bu sisteme geçiyoruz. Bu sisteme geçmenin ne faydasını var diye geriye dönüp baktığımızda çocuklarımızın mükemmel bir gelişim kaydettiğini görüyoruz. Çocuklarımız, zeka seviyelerini kullanma açısından parlak bir gelişim gösterdiler ev sistemine geçtikten sonra. Ruh hallerinde muazzam bir değişiklik oldu. Akademik başarıları, okul başarıları ölçülebilecek derecede yükseldi. Size en ölçülebilir gelişmeyi söylemek istiyorum. Çocuklarımız yurt sisteminden çıkınca kısa bir süre sonra fiziken değişmeye başladılar. Boyları uzadı, kiloları arttı, iletişimleri farklı oldu, diyalogları farklılaştı. Bu sistemin çok daha faydalı olduğunu gördük. Şu anda elimizde sadece bin 500 çocuk kaldı yurt ve yuvalarda. Onları da bu yılın sonuna kadar inşallah sevgi evleri ve çocuk evlerine yerleştirmiş olacağız."


Kendileriyle yakın iletişime geçerek hızlı bir şekilde Sevgi Evleri'nin yapımını tamamlayan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye teşekkür eden İslam, Konya'nın sosyal devlet ve sosyal belediyecilik anlayışını en iyi kavramış ve en iyi uygulayan illerden biri olduğunu vurguladı.


Bakan İslam'a konuşmaların ardından Sevgi Evleri'nde kalan Afgan Sümeyye Kamyap tarafından kendisine ait kare kalem portre resim çalışmasını hediye edildi.



AA


Geri Dön